İGİD İnovasyon Ödülleri Yarışması Başladı!

İzmir Genç İş Adamları Derneği, üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkılarıyla İzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması düzenliyor. Rekabetin vazgeçilmez şartı haline gelen inovasyonu (yenilik) KOBİ’lerin gündemine sokmak amacıyla İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD), üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkılarıyla İzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması düzenliyor. Detaylar haberimizde..

İzmir Genç İş Adamları Derneği, üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkılarıyla İzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması düzenliyor. Rekabetin vazgeçilmez şartı haline gelen inovasyonu (yenilik) KOBİ’lerin gündemine sokmak amacıyla İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD), üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkılarıyla İzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması düzenliyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, KOSGEB, Mazhar Zorlu Holding ve Brightwell Holding’in destek verdiği yarışma, ürün ve süreç inovasyonu olarak iki dalda yapılacak.İzmir’de kurulu, ölçek fark etmeksizin bütün firmaların inovatif ürün ve hizmetleriyle katılabileceği yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 17 Nisan 2013 tarihinde törenle verilecek.

Vizyonunda inovasyon olmayan firmaların geleceğinin risk altında olduğunu söyleyen İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, bütün İzmirli firmalarda inovasyon farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Timuroğlu, İzmirli KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası alanda rakiplerine ancak inovasyonla üstünlük sağlayabileceğini, sanılanın aksine özellikle küçük firmaların inovasyona daha özel önem vermesi gerektiğini ifade etti.

İzmir İnovasyon Ödülleri'nin, şehirde inovasyon temalı ilk ve tek kapsamlı organizasyon olduğunu dile getiren Timuroğlu, şunları söyledi: "İnovasyon, KOBİ’lerin temel ilgi alanı haline gelmeli ve geliyor. Değişim ve yenilenme cesaretinin temel dinamik olduğu inovasyon, şirketleri rekabette öne geçirecek belki de en önemli kavram. Vizyonunda inovasyon olmayan, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin başarı şansının sürekli azaldığı ve azalacağı gerçeğinden hareketle İGİD çatısı altında kurulan İnovasyon Kulübü, İzmirli firmalar için çok seçenekli inovasyon modelleri araştırma ve oluşturma amacıyla çalışıyor."

İGİD Başkanı, yarışmaya katılacak firmaların iletişim bilgileri, faaliyette bulunduğu sektör, kısa tanıtımı ve inovatif yönlerinin kısaca anlatıldığı bölümleri içeren başvuru formunu, 28 Mart 2013 mesai birimine kadar www.inovasyonodulleri.com internet adresinden doldurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberimizi, İzmirli KOBİ'lerimiz ve yenilikçilik iddiasındaki girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor