İTÜ'lü Öğrencilerin Muhteşem Vizyonu GOBI'13 Başlıyor!

GOBI, Asya’daki ünlü bir çöl değil; Global Opportunities in Business and Investment (İş ve Yatırım Alanında Küresel Fırsatlar)’ın kısaltması. İTÜ Yatırım Kulübü’nün bu yıl beşincisini düzenlediği GOBI, ilk defa yapıldığı 2009 yılında Üniaktivite tarafından “En İyi Uluslar arası Öğrenci Organizasyonu” ödülü verilen, uluslararası iş ve yatırım zirvesi. GOBI, bu yıl 14-19 Nisan tarihleri arasında, 42 farklı ülkeden ve Anadolu’dan gelen 500’e yakın üniversite öğrencisinin katılımıyla, iki kıtayı bağlama özelliğine sahip olan eşsiz şehir İstanbul’da gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

GOBI, Asya’daki ünlü bir çöl değil; Global Opportunities in Business and Investment (İş ve Yatırım Alanında Küresel Fırsatlar)’ın kısaltması. İTÜ Yatırım Kulübü’nün bu yıl beşincisini düzenlediği GOBI, ilk defa yapıldığı 2009 yılında Üniaktivite tarafından “En İyi Uluslar arası Öğrenci Organizasyonu” ödülü verilen, uluslararası iş ve yatırım zirvesi.

GOBI, bu yıl 14-19 Nisan tarihleri arasında, 42 farklı ülkeden ve Anadolu’dan gelen 500’e yakın üniversite öğrencisinin katılımıyla, iki kıtayı bağlama özelliğine sahip olan eşsiz şehir İstanbul’da gerçekleşecek.

2009 yılında bir hayal ürünü olarak doğan GOBI, kendini her yıl katlayarak zirveye oturmayı başarmış. Aldığı en başarılı uluslararası öğrenci organizasyonu ödülünün en önemli ve belirleyici kaynağı, öğrencileri geleceğe yönelik organizasyonlarda desteklenmesi ve geliştirmesi.

GOBI Size Ne Sunuyor?

GOBI, keyif ile işe yararlılığı birleştirmek isteyen öğrencilerin, özgeçmişini doldurup, bütün dünyadan insanlarla Avrupa’nın en göz alıcı noktası olan Türkiye’deki iş kültürüyle ilgili bilgi sahibi olmalarına olanak sağlıyor. Değişen ekonomik trendlerin göz önünde bulundurulmasıyla oluşan yeni küresel fırsatlar ve sektörlerdeki global değişimler panellerin ana teması.

Konferanslar, Nisan ayının ortasında başlıyor ve 5 gün sürürüyor. İlk gün, genellikle Pazar günleri, 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 100 civarı uluslararası öğrenci, İstanbul’a geliyor. Daha sonra bütün katılımcılar, derslerin alındığı Beşiktaş’taki Maçka Kampüsü’ne yakın olan 4-5 yıldızlı otellere yerleştiriliyor. Aynı günün akşamı, etkinlik açılış gecesi ile başlıyor. Açılış gecesinde öğrenci organizasyonunun ve üniversitenin temsilcilerinin konuşmalarının ardından Türk Kültürü, geleneksel dans ve müziklerle tanıtılıyor, açılış gecesi konseriyle keyifli bir müzik şöleni yaşanıyor.

Devam eden üç günde, genelde 10:00 ve 14:00 saatleri arasında beş bloktan oluşan panellerde, Türkiye’den dünyanın en seçkin iş adamları, iş ve yatırım sahalarının ilgi çekici evrensel konularından bahsediyor. Geçmiş konferanslarda konular Mercedes-Benz, Google Türkiye, Fortis Bank, P&G, Türk Hava yollları, Oracle, Deloitte, Coca–Cola, Boston Consulting Group gibi firmaların CEO’ları tarafından ele alındı.

Konuşmacılar, ilk olarak Türkçe (eş zamanlı İngilizce çeviriyle)  ya da İngilizce bir sunum yaparak başlamakta, daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplamaktalar.

Şimdiye kadar ayrıntılı bir şekilde ele alınan temalar şöyle:

  • Küreselleşme ve Lojistik Sorunları
  • Güncel Enerji Talebine Tek Çözüm
  • 2012 için Küreselleşme ve Beklentiler
  • Finans ve Kültür Merkezi İstanbul
  • Liderlik ve Lider Türleri
  • Marka Yönetimi

Panellerin yanı sıra, Türkiye ve İstanbul tanıtımı esas alınarak, gezi ve sosyal aktiviteler ile her üniversite öğrencisinin, hayatı boyunca unutamayacağı 1 hafta yaşatılıyor. Panellerden sonra her gece, İstanbul’un en elit eğlence mekânlarında çeşitli aktiviteler düzenlenmekte. GOBI, Türk kültürünü tanıtmasının yanında, International Night gibi etkinlikleriyle farklı kültürlerin de kendilerini tanıtması için fırsat sağlamakta. Bu yönüyle iş dünyasıyla öğrenciler arasında kurduğu köprünün yanı sıra farklı kültürlerin kaynaşmasında ve etkileşiminde önemli bir role sahip oluyor.

Paneller, üçüncü gün kapanış töreniyle sona eriyor. Günün kalanı ve takip eden günde de Sultan Ahmed Camii, Ayasofya gibi İstanbul’un en ünlü tarihi mekânları gezilmekte. Hayallerinin peşinden koşan İTÜ’lü öğrencilerin düzenlediği bu organizasyon, sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalara da önem vermekte. GOBI Hatıra Ormanı bunlardan biri. Aynı zamanda kimsesiz çocuklara yönelik “Hayallerini Kimsesiz Bırakmayalım” isimli yeni projesiyle vicdani sorumlulukları da unutmamakta. Son olarak GOBI; panellerdeki katılımcılara serfitikalarının verildiği, eşsiz İstanbul Boğaz’ında bir tekne partisiyle noktalıyor.

Başvuru İşlemleri Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

www.gobistanbul.com sitesinde bulabileceğiniz başvuru formunu etkinlikten önce doldurmanız gerekmekte. Kişisel bilgiler ve öğrenci bilgileriniz dışında panellere neden katılmak istediğinizi açıklayan bir motivasyon mektubu da yazmanız gerekiyor. Son başvuru tarihinden sonra iki hafta içinde organizasyon üyelerinden biri e-mail yoluyla kabul edilip edilmediğinizi bildiriyor.

Öğrenci Deneyimleri

Konferansların yararları, en iyi eski katılımcılardan dinleyerek anlaşılır. Katılımcı öğrencilerin yorumlarından bazı kesitler:

Matea H. ( Master’s Student ) :  “GOBI, insanları biraraya getiriyor. GOBI, bütün katılımcılar için en az bir kere katıldığı eğitim ve ortak buluşma merkezi haline geldi. Beni kalbimden vuran nokta, çok kültürlü bir ortamla beraber olmaktı. Küreselleşme bugünlerde bu kadar trendken farklı kültürlere ve farklı mesleklere sahip insanların, yatırım sahaları hakkında bilgilerini artırmak için biraya gelişine şahitlik etmek inanılmazdı. Paneller sırasında yerli ve yabancı öğrencilerin proaktifliğine hayran kaldım, benim fakültemden çok daha farklıydı. Türk insanları çok misafirperver, üstelik bize İstanbul’un en ünlü tarihi mekânlarını da gösterdiler. Burada tanıştığım insanlarla bağı koparmamak, benim için büyük bir zevk olacak.”

Mateja B. ( Master’s Student ) : “Bence GOBI, farklı şeyler görmek ve benim gibi büyük ihtimalle hiçbir zaman tanışamayacağı insanlarla tanışmak isteyenler için büyük bir fırsat. Bu panellerdeki insan tipleri kombinasyonu ötekilerden çok farklıydı. Bu da dolasıyla farklı bir duyguydu. Kültürel farklılıkları farketmek harikaydı, çünkü biz hep Batıya eğilimi olan bir toplumuz; ama gerçek doğu dediğimiz budur.“

GOBI’13 Programı ve Panel Başlıkları:

  • 15 Nisan 10.00-12.00: Markasını Konuşturan Yöneticiler
  • 16 Nisan 10.00-12.00: Neden Türkiye’de Yatırım?
  • 16 Nisan 13.00-15.00: Sürdürülebilir ve Gelecek Vaadeden Projeler
  • 17 Nisan 10.00-12.00: Dünya’da Öne Çıkan Türk Markaları
  • 17 Nisan 13.00-15.00: E-Ticaretin Duayenleri

GOBI’13 Panelistlerinden Bazıları:

  • Tofaş CEO- Kamil Başaran
  • Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı - Mustafa Çağan
  • Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü - Mehmet Acarla 
  • Intel Türkiye CEO- Burak Aydın
  • Casper CEO- Charlotte Anne Lamprecht
  • Groupon Türkiye Genel Müdürü- Onur Aydın
  • EnerjiSa CEO - Yetik Mert
  • Yemeksepeti.com Kurucusu- Nevzat Aydın 
  • Markafoni.com Kurucusu- Sina Afra 
  • Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı- Aclan Acar
  • PwC Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Lideri - Hüsnü Can Dinçsoy 

GOBI’13 üniversite öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu dev buluşmada sizde yerinizi alın! İTÜ Yatırım Kulübü’nün düzenlediği organizasyon hakkında daha fazla bilgi için www.gobistanbul.com web adresini ziyaret edebilir, başvurunuzu başvuru formundan yapabilirsiniz.

Haberimizi üniversite öğrencisi okurlarımız ve genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Alican Kaya
Alican Kaya
İnternet sitenizi inceledim, çok daha fazla isimleri getirmiş ve getirmeye devam ediyorsunuz. Çokbaşarılı bir iş başarmışsınız, kaçırmayacağım...

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor