Dünyaca Ünlü Fütüristler "Gelecek Günü"nde Buluştu!

Türkiye’de yeni bir kavram olan fütürizmi yaymaya çalışan Türkiye Fütüristler Derneği (TFD) öncülüğünde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen dünyanın ilk “Gelecek Günü”nde dünyanın en önemli fütüristleri bir araya geldi ve geleceği konuştu. Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, Danışma Kurulu Başkanı Ufuk Tarhan ve Onursal Başkanı Alphan Manas ise birlikte gerçekleştirdikleri açılış konuşmasında TFD’ye destek veren ve Dünya Gelecek Günü’nün kutlanmasında maddi ve manevi destek veren sponsorlara ve destekçilerine teşekkür ettiler. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de yeni bir kavram olan fütürizmi yaymaya çalışan Türkiye Fütüristler Derneği (TFD) öncülüğünde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen dünyanın ilk “Gelecek Günü”nde dünyanın en önemli fütüristleri bir araya geldi ve geleceği konuştu.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aydın, gelecek tasarlamanın sadece insanlar için değil, toplumlar, kurumlar ve devletler için zorunlu bir felsefe olduğunu, Kadir Has Üniversitesi olarak bu bilinçle ilerlediklerini ve bu kapsamda olumlu gelecek tasarımını kurgulamak için bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’nin tek Fütürizm Okulu’nu açtıklarını belirtti. İki senedir TFD ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen Aydın, bilimsel verilerle geleceği öngörmek yeterli değil, tasarladığınız geleceği hayata geçirmek için çaba sarf etmek önemli dedi ve her yıl yaptıkları memnuniyet anketinin sonuçlarını paylaştı:

“İnsanların yüzde 50’si Türkiye’de hiçbir şey değişmez algısına sahipken, yüzde 70’nin Türkiye’de yaşamaktan mutlu olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Bu da bize insanlar değişimin yeterli olmadığını düşünse de Türkiye ile ilgili umutları olduğunu gösteriyor.”

Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, Danışma Kurulu Başkanı Ufuk Tarhan ve Onursal Başkanı Alphan Manas ise birlikte gerçekleştirdikleri açılış konuşmasında TFD’ye destek veren ve Dünya Gelecek Günü’nün kutlanmasında maddi ve manevi destek veren sponsorlara ve destekçilerine teşekkür ettiler. Alphan Manas, TFD’nin kuruluş öyküsünü paylaştı. ABD’de gördüğü Fütürist dergisini okumasından ve Fütürist toplantısına katıldıktan sonra Türkiye’de bu fikri yayma düşüncesiyle Türkiye Fütüristler Derneği’ni kurmak için harekete geçtiğinden bahsetti.

Gelecek Günü’nün tüm dünya insanlarının sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek için düşünmesi, üretmesi ve geleceğe odaklanması için tasarlanmış bir kutlama günü olduğunu ifade eden Şahin, Tarhan ve Manas, sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek için bu yılın temasını “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Daha da İleri” olarak belirlediklerini söyledi. Manas, 7 yılda 600 üyeye ulaşarak büyük başarı elde ettiklerini belirtti.

Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, bugün gördüğümüz yoksulluk, savaş ve kıtlık tabloları yerine, geleceğin daha yaşanabilir ve olumlu şekillendirilebilmesi için gelecek için çaba sarf eden insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BTnet kaynaklı alıntı haberimizi fütürizme ilgi duyan okurlarımız başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor