E-ticaret Sektörü Webrazzi E-Ticaret'13'de Masaya Yatırıldı

Ülkemizin lider teknoloji bloglarından Webrazzi, E-Ticaret’13 Konferansı ile Türkiye’nin e-ticaret sektörünü bir kez daha mercek altına aldı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen etkinlikte Türkiye e-ticaret pazarının bugünkü durumu, sektörün öne çıkan isimleri tarafından yorumlandı. Konferansta, başta e-ticaret yatırımları, e-ticarette öne çıkan kategoriler ve e-ticaret hedefleri olmak üzere birçok konu tartışmaya açıldı. Detaylar haberimizde..

Ülkemizin lider teknoloji bloglarından Webrazzi, E-Ticaret’13 Konferansı ile Türkiye’nin e-ticaret sektörünü bir kez daha mercek altına aldı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen etkinlikte Türkiye e-ticaret pazarının bugünkü durumu, sektörün öne çıkan isimleri tarafından yorumlandı. Konferansta, başta e-ticaret yatırımları, e-ticarette öne çıkan kategoriler ve e-ticaret hedefleri olmak üzere birçok konu tartışmaya açıldı.

2023 Hedefi 316 Milyar TL

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’de internet üzerinden kartlarla yapılan işlemlerin 2005'te 1 milyar TL, 2010'da 15 milyar TL, 2011'de 23 milyar TL, 2012 de ise 31 milyar TL olduğunu paylaştı. İnternet üzerinden kartlarla yapılan işlemlerin 2015 yılında 62 milyar TL’ye ulaşmasını beklediklerini paylaşan Soner Canko, bu rakamın 2023 yılında 316 milyar TL’ye yükselebileceğini belirtti. Türkiye’de bulunan 54 milyon kartın, 17 milyonunun internet alışverişlerine katıldığı bilgisi, BKM’nin sunduğu en güncel veriler arasındaydı. Soner Canko, aynı zamanda devlet ödemeleri, sigorta ve “mail order” gibi kalemlerin çıkarılmasından sonra, bilinen anlamdaki e-ticaret pazarının, 2012 yılında 10 milyon TL’nin altında olmadığını söyledi.

Yemeksepeti Yurtdışında Satın Almalarla Büyüyecek

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Yemeksepeti’nin önümüzdeki ay bir ülkede, gelecek altı ay içinde ise toplamda üç yeni ülkede açılacağını söyledi. Aydın, Yemeksepeti’nin başka pazarlara girerek büyüyeceğini ve yurtdışında satın almalarla yola devam edeceklerini açıkladı.

212 Capital Partners: “Doğru ekibi bulursak e-ticaret yatırımlarına devam etmek istiyoruz”

212 Capital Partners Kurucu Ortağı Numan Numan ve 212 Capital Partners Direktörü Ali Karabey, e-ticaret sektöründeki yatırımlar hakkında önemli bilgiler paylaştı. 212 Capital Partners’ın üç adet e-ticaret yatırımı bulunduğunu söyleyen Ali Karabey, “Şu ana kadar 400 girişim, yatırım almak için 212 Capital Partners’a başvurdu. Bu girişimlerin yüzde 31‘i e-ticaret projesi. Biz hala e-ticaret şirketlerini incelemeye devam ediyoruz çünkü Türkiye’deki e-ticaret girişimlerinin geleceği var. Bu yüzden toplam yedi yatırımın üçünü e-ticaret sitelerine yaptık” dedi.

Tesettür Kategorisi Yükselişte

E-ticaret şirketleri için altyapı sağlayan Ideasoft’un Genel Müdürü Seyhun Özkara, son altı ayda organik ve doğal ürünler, beyaz eşya, takı ve mücevherat, ev tekstili kategorilerinin yanı sıra tesettür kategorisinin de yükselişte olduğunu paylaştı. Bunun yanı sıra, Hepsiburada Ticari Genel Müdürü İlker Baydar, Hepsiburada’nın 2012 cirosunu 300 milyon dolar olarak açıklarken, anne ve bebek kategorisinde yer alan e-ticaret sitesi Unnado’nun kurucu ortağı Göktuğ Okan Oğuz ise Unnado’nun 500 bin kullanıcıya ulaştığını ve üçüncü tur yatırım almayı düşündüklerini paylaştı.

Webrazzi, 2013 yılı içerisinde konferanslarına tüm hızıyla devam ediyor. Webrazzi Dijital’13 20 Mart, Webrazzi Mobil’13 17 Nisan, Webrazzi Startup’13 22 Mayıs ve Webrazzi Summit Eylül’de gerçekleşecek.

Webrazzi E-Ticaret’13 Konferansı’nda ele alınan konulara ve etkinlikle ilgili diğer detaylara Webrazzi etkinlik sayfasından ve Webrazzi yazılarından ulaşabilirsiniz.

Haberimizi e-ticaret sektöründe ve online sektörlerde faal olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor