Ülkemizdeki Düğün Sektörü 7 Milyar TL’ye Ulaştı

Yılda 700 bin çiftin evlendiği Türkiye’de 7 milyar liralık dev bir sektör oluştu. Gelinlikten pastaya, fotoğraftan davetiyeye kadar 22 iş kolunu kapsayan düğün sektörü, çok sayıda girişimci için de fırsat kapısı oldu. Türkiye’de bir düğünün minimum maliyeti ise 10 bin TL’yi buluyor. Geçmiş yıllarda yaza doğru başlayan düğün hazırlıkları artık 12 aya yayıldı. Türkiye’de her yıl evlenen 700 bin çift 7 milyar liralık dev bir sektör yarattı. Detaylar haberimizde..

Yılda 700 bin çiftin evlendiği Türkiye’de 7 milyar liralık dev bir sektör oluştu. Gelinlikten pastaya, fotoğraftan davetiyeye kadar 22 iş kolunu kapsayan düğün sektörü, çok sayıda girişimci için de fırsat kapısı oldu. Türkiye’de bir düğünün minimum maliyeti ise 10 bin TL’yi buluyor.

Geçmiş yıllarda yaza doğru başlayan düğün hazırlıkları artık 12 aya yayıldı. Türkiye’de her yıl evlenen 700 bin çift 7 milyar liralık dev bir sektör yarattı. Gelinlikten pastaya, fotoğraftan davetiyeye kadar 22 iş kolunu kapsayan düğün sektörü, taşıdığı potansiyelle çok sayıda girişimci için de yeni fırsatlar yaratmaya başladı. Düğün salonlarında kişi başı 7.5 TL’den başlayan fiyatlar, otellerde 200 euroya kadar çıkarken, düğün maliyetinin minimum 10 bin TL olduğu belirtiliyor. Türkiye’de lüks bir düğün için de en az 250 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Düğünlerin artık daha kapsamlı hale geldiğini söyleyen Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, “11 yıldır İstanbul’da ‘Evlilik Hazırlıkları Fuarı’ yapıyoruz. Ziyaretçi sayımız 10 yılda 5 kat artarak geçen ocak ayında 60 bine yükseldi” dedi. Cılga son yıllarda Ramazan’ın yaz aylarına denk geldiğini belirterek, “Artık yaz düğünleri yerini Ramazan öncesi ve sonrası olmak üzere yeni bir döneme bıraktı” diye konuştu.

113 Bini İstanbul’da

Türkiye’de yılda 450 ila 700 bin arasında evlilik yapılıyor. Geçen yıl sadece İstanbul’da 113 bin evliliğin yapıldığını söyleyen Cılga, daha çok kapalı mekân düğünlerinin tercih edildiğini belirtti. Geçen yıl İstanbul’da her biri 1 milyon TL’lik 13 düğün yapıldı. Cılga, “Artık bütün otellerde banket satış yöneticileri var. Düğün konaklama kadar ciddi bir gelir kapısı oldu” dedi.

Gelinlikte Moda Dönemi

Gelinlik sektörünün büyüklüğü 500 milyon dolara ulaştı. Esin Arıcan Modaevi’nin sahibi Esin Arıcan, Türkiye’de ithal gelinliklere olan ilginin Türk ürünlerine kaydığını söyledi. Arıcan, “Tasarım gelinliklerin satıldığı bir ülke olduk. Arap ülkeleri ve Rusya’ya ihracat yapıyoruz” dedi.

100 Milyon Liralık Pazar

Düğün organizasyonu şirketi Luna Group’un Patronu Necati Tekin, son dönemin en büyük trendinin kır düğünleri olduğunu söyledi. Bu tür düğünlerin yurtdışında gündüz yapıldığını belirten Tekin, “Bizler bunu Türk usulü yaptık. Türkler kır düğününü gece yapmak istiyor” diye konuştu. Orta sınıf bir düğünün İstanbul’da Boğaz hattı ve kır mekânlarında kişi başı 80 TL’den 150 TL’ye kadar çıktığını belirten Tekin, şunları söyledi: “Kır düğünlerinde Bahçeköy taraflarında kişi başı her şey dahil 80-90, Boğaz hattında ise 150 TL’ye organizasyon yapılabilir.”

Maket Pasta Satışı Arttı

Düğünlerin vazgeçilmezi pastalar, artık maket olarak satılıyor. Beyaz Fırın’ın Genel Müdürü Nathalie Stoyanof, pasta dilim fiyatının 8 ila 17 TL arasında değiştiğini söyledi. Stoyanof, düğün sahiplerinin maket dışında kek ağacı şeklindeki siparişlerini de artırdıklarını belirterek, “Gerçek pasta isteyenler azalıyor. Trendler her yıl değişiyor. Artık fuşya turkuaz, mor gibi renkler tercih ediliyor” dedi.

Sabah Gazetesi kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

erkan
erkan
bizlerede bu paydan düşer inşaallah

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor