Yurtdışından Kültürel Girişimciliğe Güzel Bir Örnek

Katalan Devlet Demiryolları, Ulusal Okuma Planı çerçevesinde, okur-yazarlığı geliştirmek adına, trenlerde kitapların ilk bölümlerinin indirilebildiği posterler yerleştirdi. Hollanda’nın VertragingsApp uygulamasıyla, abonman sahiplerine, kısa yolculuk süresince kısa hikayeler sunma çabasına tanık olmuştuk. Şimdi de Katalan Devlet Demiryolları, İspanya Ulusal Okuma Planı çerçevesinde, vatandaşlarının iyi kitaplara alışkanlıklarını sağlamak için trenlerde, popüler romanların ilk bölümlerinin olduğu QR kodlarına yer veriyor. İşte örnek alınası bir kültürle girişimcilik projesi..

Katalan Devlet Demiryolları, Ulusal Okuma Planı çerçevesinde, okur-yazarlığı geliştirmek adına, trenlerde kitapların ilk bölümlerinin indirilebildiği posterler yerleştirdi. Hollanda’nın VertragingsApp uygulamasıyla, abonman sahiplerine, kısa yolculuk süresince kısa hikayeler sunma çabasına tanık olmuştuk. Şimdi de Katalan Devlet Demiryolları, İspanya Ulusal Okuma Planı çerçevesinde, vatandaşlarının iyi kitaplara alışkanlıklarını sağlamak için trenlerde, popüler romanların ilk bölümlerinin olduğu QR kodlarına yer veriyor.

13 Nisan’da, demiryolu hizmetleri, yayıncı Random House ile bir araya gelerek, Valles Oriental ve Baiz Llobregat arasında seyahat eden 10 merkezi taşıma vagonlarının dışına posterler yerleştirdi. Her poster, yolcuları ‘okuyan tren’ uygulamasına katılması için teşvik ediyor ve içeri girildiğinde bu kez içerdeki posterler, yolculara ilk bölümlerini QR kodu olarak indirip okuyabilecekleri 40 kitap seçeneği sunuyor

El Periodico’ya göre, listede Ildefonso Falcones, Jorge Luis Borges and Gabriel Garcia Marquez, gibi İspanya edebiyatındaki yazarlar yanında, John Le Carré ver Umberto Eco gibi dünya edebiyatının önde gelen yazarlarının çevirileri de bulunuyor. Proje iki ay boyunca sürdürülecek ve 2016 yılına kadar yılda 3 kez tekrar edilerek. Diğer yayın evlerindeki hacmin artması da bekleniliyor.

Bu proje, tren hizmetini kullanan vatandaşların kültür düzeyini geliştirmenin yollarını aramanın yanında, yolcular seyahatleri boyunca iyi vakit geçirirken, edebiyat çalışmalarının reklamını yapmayı da sağlıyor.

İş Fikirleri ve Fırsatları kaynaklı, kültürel girişimciliğe güzel bir örnek olan haberimizi; başta TCDD, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve sosyal girişimcilerimiz olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor