Yumurta Üreticilerinden "Örnek" Birleşme Başarısıyla Gelen Rekor

Türkiye genelindeki yumurta üreticilerinin bir araya gelerek oluşturdukları birlik, zorlaşan rekabet şartlarına rağmen ihracatı artırarak yeni bir rekora imza attı. Detaylar haberimizde..

Yaklaşık 15,5 milyar adet yumurta üretimiyle sektörde dünyada 10. sırada yer alan Türkiye, 21 ülkeye yaptığı 351 milyon dolar tutarındaki 4 milyar adet yumurta ihracatıyla yeni bir rekora imza attı.

Türkiye genelinde yumurta üreticilerinin bir araya gelerek, birlik kurmasıyla büyük gelişim gösteren yumurta sektörü, artan maliyetlere ve zorlaşan rekabet şartlarına rağmen her geçen yıl ihracatını daha da artırıyor. Yılda yaklaşık 15,5 milyar adet yumurta üretimiyle sektörde dünyada 10. sırada yer alan Türkiye, 2013 yılında 21 ülkeye yaptığı 351 milyon dolar tutarındaki 4 milyar adet yumurta ihracatıyla yeni bir başarıya imza attı.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yumurta üreticilerinin tek bir çatı altında birleşmesinin ardından yürütülen çalışmalar sayesinde sektörde ihracatın her yıl arttığını bildirdi.

Yaptıkları çalışmalarla özellikle Ortadoğu ülkelerinde "kaliteli Türk yumurtası" imajının oldukça güçlendiğini ifade eden Sungur, birlik olarak 5-6 yıldır yürüttükleri çalışmaların getirilerini almaya devam ettiklerini vurguladı.

21 ülkeye 4 milyar adet yumurta ihraç ettik

Sungur, 2011 yılında 286 milyon dolar olan yumurta ihracatının geçen yıl 351 milyon dolara çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İhracatımız her yıl artıyor. 2010 yılında 156 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu rakam, 2011 yılında 286 milyon dolara, 2012 yılında da 351 milyon dolara ulaştı. Üreticiler, geçen yıl 21 ülkeye yaptığı 351 milyon dolar tutarındaki 4 milyar adet yumurta ihracatıyla yeni bir rekora imza attı. Bu miktar, Türkiye yumurta üretiminin yaklaşık yüzde 27'sine karşılık gelmektedir."İhracatın büyük bölümünün Irak ve Azerbaycan'a yapıldığını anlatan Sungur, "Hedefimiz 2013 yılında ihracatımızı 500 milyon dolara çıkarmak" dedi.

Dünya Gazetesi kaynaklı, kobilerimiz ve küçük girişimcilerimiz için "örnek" teşkil eden bu haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor