İGİAD 2012 Girişimcilik Ödülü Sahibini Buldu!

Her yıl İGİAD tarafından düzenlenen ve bu sene 10.su verilen “Girişimcilik Ödülü” Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahibini buldu. 23 Ocak Çarşamba akşamında onuncusu gerçekleştirilen ödül törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın yanı sıra, ticaret dünyasından, üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldılar. Detaylar haberimizde.

Her yıl İGİAD tarafından verilen “Girişimcilik Ödülü” Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahibini buldu. 23 Ocak Çarşamba akşamında onuncusu gerçekleştirilen ödül törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın yanı sıra,  ticaret dünyasından, üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldılar.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Dinamik bir toplum olabilmemiz için girişimciliği muhafaza etmemiz lazım." dedi. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen, İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) 2012 Girişimcilik Ödülü Töreni’nde konuşan Vali Mutlu, iş ahlakı, erdem ve dürüstlüğü önde tutan iş adamları ile tüccarların kendilerinin güç kaynağı olduğunu belirtti. Mutlu, en büyük zenginliğin insan olduğunu anlatarak, "Zaten iktisadi açıdan da bakıldığında en büyük sermaye insanın kendisidir. Ama her sermayeyi nasıl kullandığınız ehemmiyetle önemlidir. “Bir sermaye nasıl hangi yolla kullanılıyor, verimli mi kullanılıyor, heba mı ediliyor, helalinden mi yoksa haramından mı kazanılıyor ve harcanıyor? İnsan denen sermayenin kullanımı çok önemli." diye konuştu.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, sözlerine şöyle devam etti: "Girişimcilik insanın çok özel bir tarafı, onun mutlaka geliştirilmesi lazım. Çünkü girişimcilik olmadan ileriye doğru gitmek mümkün değil. Cesareti, bilgiyi, gayreti, yeni şeyleri yapabilme arzusunu ihtiva eden girişimcilik ruhu toplumları da ulusları da devletleri de ileriye götürüyor. Neticede, doğan medeniyetlerin özünde girişimcilik ruhu vardır. Şayet bu ruh toplumlarda kaybolursa, o toplumun geleceği de zaten kötüye gidiyor demektir. O nedenle dinamik bir toplum olabilmemiz için girişimciliği muhafaza etmemiz lazım. Bunun için eğitime çok ihtiyacımız var. Girişimcilik Allah vergisidir ve cesaret, bilgi, maharet gerektirir. Bilgi bunun en temel değeridir." Girişimciliğin yanı sıra ahlakın da işin özü olduğunu vurgulayan Mutlu, en büyük hazinenin dürüstlük olduğunu aktardı.

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan da verdikleri ödülün iş dünyasında sadece yatırım yapmak suretiyle, kendi maddi ve ciro anlamında bir değerden bir değere götüren işletme sahibine verilmediğine işaret etti. Alkan, "Hem girişimciliğin temel dinamiklerini hem de iş ahlakının gerekliliklerine riayet eden tüccarlara, biz bu ödülü veriyoruz. Çünkü çok para kazanmak, tek başına bir anlam ifade etmiyor. Hepimiz biliyoruz ki önemli olan nasıl para kazandığımızda ve kazandığımız parayı hangi yollarla harcadığımızda. Ümit ediyoruz ki farklılaşan ve gittikçe sınırları genişleyen iş dünyası, geleneğimizde var olan ahlaki değerlerle daha düzeyli bir seviyeye ulaşacaktır. Bundan da hiç kuşkumuz yoktur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen Gezer Ayakkabı Deri Sanayi ve Tic. A.Ş adına, Yönetim Kurulu Üyesi Selman Özalp'e ödül takdim edildi.

İGİAD Hakkında

2003 yılında kurulan İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği kısa adıyla (İGİAD), iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu. İGİAD, girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkının yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlâki bir duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor. Detaylı bilgi için www.igiad.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Duruşunu ve çalışmalarını takdir ettiğimiz İGİAD'ı ve ödüle layık görülen Selman Özalp'i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor