"Teknolojide Kadın Hareketi" Yarışma Başvuruları Devam Ediyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, KAGİDER, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Teknolojide Kadın Hareketi projesinin ikinci fazı olan Teknolojide Kadın Hareketi Yarışması’na başvurular 25 Aralık 2012 tarihi itibariyle başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ‘Teknolojide kadın hareketi’ projesinin Gaziantep toplantısına katıldı. Son başvuru 6 Şubat 2013. Detaylar haberimizde..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, KAGİDER, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Teknolojide Kadın Hareketi projesinin ikinci fazı olan Teknolojide Kadın Hareketi Yarışması’na başvurular 25 Aralık 2012 tarihi itibariyle başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ‘Teknolojide kadın hareketi’ projesinin Gaziantep toplantısına katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Fatma Şahin, bilgi ve teknoloji çağını iyi yönetmek zorunda olduklarını belirtti. Şahin  “Genç olan nüfusumuzun en önemli kısmı kadınlardır. Toplumun yarısı olan kadınları yok saymak bizleri hedeflerimize ulaştırmaz. Eğer 2023-2070 hedeflerinden bahsediyorsak bugünden itibaren çalışmamız gerekiyor. Fırsat eşitliğini yakalamamız gerekiyor. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik. Bunu söylediğimiz zaman genç, yaşlı, kadın engelli demeden fırsat eşitliği sağlamaya çalıştık. Şimdi baktığımız zaman temel eğitimde fırsat eşitliğini yakaladık. Yoksulun önünde eğitim konusunda engel olmasın dedik ve yoksul ailelere destek verdik. Sağlıkta da dönüşümü yakaladık. Doğan her çocuğumuzun sigortalı olduğu bir döneme geldik. Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında en hızlı ilerleyen ülke haline geldik” dedi.

Türkiye’nin yer altı zenginliklerinin bulunmadığını ve bu nedenle beşeri sermaye insan unsurunun eğitiminin çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Şahin, “Yer altı zenginliklerimiz yok. Peki neyimiz var? İnsanımız var genç beşeri sermayemiz var. AB yaşlanıyor bizde genç nüfusumuzu çok iyi şekilde yetiştirerek dünyayı yönete bilen insanları aramızdan ortaya çıkarmalıyız” dedi. Yapılan konuşmalarının ardından Bakan Fatma Şahin kadınlar için başlatılan yarışmaya katılım için geri sayımı başlattı.

Bakan Fatma Şahin aile değerlerini önemsediklerini ifade ederek, “Güçlü aile zayıf kadın demek değildir. Güçlü aile kadını erkeği ve çocuğuyla huzurlu olan bir ailedir. Hem kariyer yapıp hem anne olmayı başarmak durumundayız. Başarı genetik kodlarımızda var ve bunu yapmaya çok müsaidiz” diye konuştu.

Teknolojinin imkanlarından faydalanmanın da önemine değinen Bakan Şahin, “Bu nedenle eğitim çok önemli. Sosyal medya üzerinden bilgiye ulaşmak çok önemli. Teknolojiden faydalanan çocuklarınızı korumak için bu tür eğitimler çok önemli. Şimdi büyük bir yarışma Gaziantep’te başlıyor. Bu yarışmanın birincisini Başbakanımız ile tanıştıracağız. Korkmadan büyük bir mücadele ve inançla bu projede olmanızı önemsiyoruz. Biz hükümet olarak yasalarımızı kadınlar için pozitif ayırımcılıkla yeniden düzenledik. Bunun birçok örneğini günümüzde kadınlar yaşayarak görebiliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yer altı zenginliklerinin bulunmadığını ve bu nedenle beşeri sermaye insan unsurunun eğitiminin çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Şahin, “Yer altı zenginliklerimiz yok. Peki neyimiz var? İnsanımız var genç beşeri sermayemiz var. AB yaşlanıyor bizde genç nüfusumuzu çok iyi şekilde yetiştirerek dünyayı yönete bilen insanları aramızdan ortaya çıkarmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Bakan Fatma Şahin kadınlar için başlatılan yarışmaya katılım için geri sayımı başlattı.

Kadınları teknolojiye dayalı yeni fikirler üretmeye ve ürettikleri fikirleri hayata geçirmeye teşvik etmek ve teknoloji ve yenilik odaklı kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın, kadınların iş fikirlerini hayata geçirmelerinde önemli bir vesile olması bekleniyor. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü 7.500 TL hibe ödülüne sahip olacak ve ayrıca ilk üçe KAGİDER tarafından bir sene mentorluk verilecek.

Teknolojide Kadın Hareketi yarışması hakkında daha fazla bilgiye teknolojidekadinhareketi.org web adresinden ulaşabilir, başvurularınızı başvuru sayfasından yapabilirsiniz. Unutmayın, yarışma başvuruları 6 Şubat'ta bitiyor.

 Aile Sosyal Politikaları ve KAGİDER kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor