18-30 Yaş Arası Girişimcilere 3 Yıl Vergi Muafiyeti Yolda!

Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Gelir Vergisi Kanunu taslağı ilgili haberler çıkmaya başladı. Vatandaşların ve özellikle çalışanların hayatlarına bir çok yenilik getiren yasanın taslağındaki önemli konulardan birinin genç girişimcilerle ilgili olduğu öğrenildi. Maliye’nin hazırladığı yeni Gelir Vergisi Taslağı’ndan gençlere büyük destek çıktı. 18-30 yaş arasındaki genç girişimciler 3 yıl boyunca o yıl uygulanan asgari ücretin yüzde 15'ini vergisinden indirecek. Detaylar haberimizde..

Maliye’nin hazırladığı yeni Gelir Vergisi Taslağı’ndan gençlere büyük destek çıktı. 18-30 yaş arasındaki genç girişimciler 3 yıl boyunca o yıl uygulanan asgari ücretin yüzde 15′ini vergisinden indirecek.

Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Gelir Vergisi Kanunu taslağı ilgili haberler çıkmaya başladı. Vatandaşların ve özellikle çalışanların hayatlarına bir çok yenilik getiren yasanın taslağındaki önemli konulardan birinin genç girişimcilerle ilgili olduğu öğrenildi. www.vergi.com.tr adresli internet sitesinde sorulan bir soruya vergi uzmanının verdiği cevap yeni kanunun 18-30 yaş arası genç girişimcilere önemli vergi avantajı sağlayacağı yolunda duyumların güçlendiğini ortaya koyuyor. Sitede yer alan uzman değerlendirmesine göre Gelir Vergisi Kanunu taslağında, hükümet kendi işini kuracak gençlere vergi indirimi yoluyla maddi destek sağlayacak.

Asgari Ücretin Yüzde 15'i Kadar Destek

Kanun Tasarısı taslağına göre, bu destekten;

  • ticari hayata ilk defa atılan ve 
  • bu faaliyeti dolayısıyla ilk defa tam mükellef statüsünde gelir vergisi mükellefi olanlardan 18 yaşından büyük ve 30 yaşından küçük olanlar

yararlanacak. Devlet desteği, ticari hayata başlanılan ilk vergilendirme döneminden itibaren üç vergilendirme dönemi için uygulanacak.

İnternet sitesinde vergi uzmanı ne kadar vergi indirimi yapılacağını bile sorulan soru karşısında dile getirmiş. Buna göre genç girişimci, ticari faaliyetinden üç vergilendirme döneminde elde ettiği kazancın, o yıl uygulanan asgari ücretin yıllık tutarı kadar kısmına yüzde 15 vergi oranının uygulanması sonucu bulunacak vergi tutarını beyannamesinde hesapladığı vergiden indirecek.

Bu uygulama ile kendi işini kurmak için ticari hayata atılan gençlerden devlet 3 yıl süreyle vergi almayarak vazgeçtiği vergi tutarını girişimci gence bırakıyor. Ona paraya ihtiyaç duyduğu ilk yıllar için maddi destek veriyor.

 

Bu teşvikten yararlanmak için aşağıdaki şartlar aranıyor;

  • Kendi işinde bilfiil çalışmak (Çırak, kalfa çalıştırılabilir.)
  • Ticari işletmeyi eşinden veya üçüncü dereceye kadar yakın hısımdan devralmamış olmak.
  • Vergi Dairesine mükellefiyet kaydı yaptırmak.
  • Teşvikten yararlandığı üç yıl içinde sahte belge düzenlememek.

HaberTürk - Ekonomi kaynaklı Rahim Ak haberini işini kuracak genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okularımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz

Bu içeriği 13.353 kişi okudu.
Kategori: Genç Girişimciler, Girişimci Destekleri, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor