Başarıyı Keçiboynuzundan Ürettiği Doğal Krema İle Kovalıyor!

Mersin’de endüstri mühendisi Halil Öztoprak, Türkiye’de yaklaşık 150 bin ton olarak üretilen ve 3 ile 5 bin tonu ekonomiye kazandırılan mineral, vitamin ve enerji deposu olan keçiboynuzundan yüzde 100 doğal krema üretti. Uzun yıllar özel şirketlerde çalıştıktan sonra kendi işini kurmak için harekete geçen endüstri mühendisi 42 yaşındaki Halil Öztoprak, farklı bir işe imza attı. Detaylar haberimizde..

Mersin’de endüstri mühendisi Halil Öztoprak, Türkiye’de yaklaşık 150 bin ton olarak üretilen ve 3 ile 5 bin tonu ekonomiye kazandırılan mineral, vitamin ve enerji deposu olan keçiboynuzundan yüzde 100 doğal krema üretti.

Uzun yıllar özel şirketlerde çalıştıktan sonra kendi işini kurmak için harekete geçen endüstri mühendisi 42 yaşındaki Halil Öztoprak, farklı bir işe imza attı. Türkiye’de kendiliğinden yetişen ve 150 bin tonu bulan keçiboynuzunu ekonomiye kazandırmak için harekete geçen Öztoprak, 3 yıl süren bir Ar-Ge çalışmasına girdi. Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden de destek alan Öztoprak, geliştirdiği işi nedeniyle Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen İnovatif Proje Yarışması’nda da birincilik ödülü aldı.

Günlük 5 ton kapasiteye sahip bir tesis kuran Öztoprak, ardından da keçiboynuzu kreması üretimine başladı ve İSO 22000 Kalite Belgesi de aldı. Öztoprak, mineral, vitamin ve enerji deposu olan keçiboynuzu kremasını, Afrika’daki açların doyurulması için de Birleşmiş Milletler’e (BM) önerecek.

Öztoprak, ürünün pazara girmesi ile birlikte uluslararası birçok firmanın ortaklık teklifine rağmen, öz kaynakları ile işini büyütmeyi hedeflediğini söyledi.

Öztoprak,Türkiye’nin dört bir yanında yetişen keçiboynuzunun ortalama 3- 5 bin tonu kullanılıyor. Diğeri ise ekonomiye kazandırılmıyor. Fakat biz ürünümüzle ihracat hedefliyoruz. Sağlıklı beslenmeye önem veren ülkelerin pazarına gireceğiz. Bunun yanı sıra, yoksul ülkelerde açlıkla mücadelede kullanılmasını sağlayacağız. Çünkü ürünümüz açlıkla mücadele de önemli bir argüman. Bu nedenle BM’ye önereceğiz. Çünkü keçiboynuzu mineral, vitamin ve enerji deposudur. Buradan yola çıkarak, 2 günde bir, bir kase çorba yerine keçiboynuzu kremasının dağılması konusunda tavsiyede bulunacağız. Dünyanın bir çok ülkesinde kullanılmayan keçiboynuzu, Afrika’daki aç toplumları doyurabilir. Bununla beraber, mevcut olan keçiboynuzu alanlarının da genişletilmesi için çalışmalar ve görüşmeler yapıyoruz. Keçiboynuzunu popüler ve orman envali haline getirmeyi sağlayacağız. Bunun için de Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşüyoruz. dedi.

Halil Öztoprak, gelecek yıllarda 4 milyar dolarlık pazarda, ciddi oyuncu olacaklarını da vurguladı. Öztoprak, Keçiboynuzu ile bugün hem ihracatı hedefliyorum, hem de Türkiye istihdamına destek veriyorum. Dünyada 4 milyar dolarlık pazarda Türkiye’de 600 milyon dolarlık bir paya sahip. Biz de keçiboynuzu kreması ile bu pazarda bir Mersin firması olarak ciddi bir oyuncu olarak yerimizi alacağız. diye konuştu.

Halil Öztoprak'ın girişimcisi olduğu doğal keçiboynuzu kremasının marka ismi, Carobella. Carolbella hakkında daha fazla bilgi için www.carobella.com.tr web adresini ziyaret edebilir, girişimci ile yapılan röportajı buradan okuyabilirsiniz.

DHA kaynaklı bu örnek başarı hikayesi haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor