KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Nerelerde ve Ne Zaman Düzenleniyor?

Destek almak isteyen girişimcilerimizin doğal olarak en çok merak ettiği eğitimler KOSGEB'in hibe desteklerine kapı açan uygulamalı girişimcilik eğitimleri oluyor. Siz değerli okurlarımıza kolaylık olması için, bu eğitimleri bu haberimiz altında güncel bir şekilde duyuruyoruz. Detaylar haberimizde..

Destek almak isteyen girişimcilerimizin doğal olarak en çok merak ettiği eğitimler, KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri oluyor. Siz değerli okurlarımıza kolaylık olması için, bu eğitimleri bu haberimiz altında güncel bir şekilde duyuruyor olacağız. Gelin öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ne olduğunu irdeleyelim.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin Amacı, Modelleri ve Hedef Kitlesi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri;

  • KOSGEB Birimleri tarafından,
  • Ulusal veya uluslararası projeler kapsamında KOSGEB tarafından,
  • KOSGEB dışındaki kurum ve kuruluşlar tarafından

olmak üzere üç farklı modelde düzenlenebiliyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler olup, eğitimler genel katılıma açık olarak düzenlenebileceği gibi, genç girişimci, kadın girişimci ve üniversite öğrencileri gibi belirli bir hedef gruba yönelik olarak da yapılabiliyor.

Eğitimlerin Kapsamı ve Süresi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi aşağıda belirtilen dört ana modülden oluşan toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsıyor.

  • Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri - 9 saat,
  • Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri - 18 saat,
    • (Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
  • Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları - 24 saat,
    • (Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
  • Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar - 9 saat

Sektörel ve yerel düzeyde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim programına destek modüller (örneğin e-ticaret, dış ticaret vb. sınıf içi eğitim veya atölye çalışması şeklinde) eklenebiliyor. Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilebiliyor ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde katılımcılardan ücret alınmıyor.

Eğitim ana modüllerine %80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanıyor.

Peki bu eğitimler nerede ve ne zaman veriliyor?

Düzenlenmesi kesinleşen eğitimler hem KOSGEB tarafından hemde düzenleyen kurumlarca zaten duyuruluyor. Ancak bu eğitimlerin düzenli olarak hatırlatılıp takip edilebileceği sabit bir link/sayfa olmadığıdan bu haberimizde şuanki eğitim takvimini paylaşıp yeni eğitimler açıklandıkça haberimizi güncelliyor ve okurlarımıza duyuruyor olacağız. Unutmayın bu uygulamalı girişimcilik eğitimleri KOSGEB hibe ve destkleri için bir anahtar niteliğinde.

Güncel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine KOSGEB'in İl İl Türkiye Geneli Eğitim Listesi'nden ulaşabilirsiniz. Ayrıca: Eğitimlerin Ücretsiz Oluşu ile ilgili KOSGEB Kamu Spotunu muhakkak izlemenizi tavsiye ediyoruz.

www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste

Haberimizi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alıp KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor