Türkiye'de Yerel Bağışçılık Atölye Çalışması 6 Aralık'ta

Siz değerli okurlarımıza çalışmalarını ve faaliyetlerini paylaştığımız TÜSEV bu sefer de, üzerinde çalıştığı önemli projelerden olan "Yerel Bağışçılık" projesi için düzenlediği atolye çalışması ile karşımızda. Atölye çalışması, C.S. Mott Vakfı ve Aga Khan Vakfı’na danışmanlık yapan, “Yerel Bağışçılığın Önemi” kitabının yazarı Barry Knight’ın, Türkiye’nin ilk Bağışçılar Vakfı Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Şerafettin Erbayram ve Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl’ün katılımıyla gerçekleşecek. Atölye çalışması 6 aralık'ta, detaylar haberimizde..

Siz değerli okurlarımıza çalışmalarını ve faaliyetlerini paylaştığımız TÜSEV bu sefer de, üzerinde çalıştığı önemli projelerden olan "Yerel Bağışçılık" projesi için düzenlediği atolye çalışması ile karşımızda.

Dünyada ve Türkiye’de son yıllarda hızlı bir değişim ve gelişim sürecine giren sivil toplumun ihtiyaçları da her geçen gün artıyor. Ülkemizde ekonomik kalkınma alanında önemli gelişmeler yaşansa da bölgesel eşitsizliklerle de yüz yüze geliyoruz. Kalkınma süreçlerinin sürdürülebilirliği güçlü ve kendi kendine yetebilen yerel kapasitelere mümkün olmakta. TÜSEV Sosyal Yatırım Programı, 2006 yılından beri yeni yöntemleri tanıtarak kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerini bağışçılığı kolaylaştıracak yeni mekanizmaları keşfetmeleri için bir araya getirmekte.

Atölye çalışması, C.S. Mott Vakfı ve Aga Khan Vakfı’na danışmanlık yapan, “Yerel Bağışçılığın Önemi” kitabının yazarı Barry Knight’ın, Türkiye’nin ilk Bağışçılar Vakfı Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Şerafettin Erbayram ve Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl’ün katılımıyla gerçekleşecek.

Yerel bağışçılığın Türkiye’de sivil topluma sağlayabileceği katkıları değerlendirmek ve TÜSEV’in 2013 yılında hayata geçireceği “Yerel Bağışçılık Programı”na kaynaklık edecek.

Tarih: 6 Aralık 2012
Yer: TÜSEV, Minerva Han, Karaköy
Program:
12.30 – 13.00 Kayıt
13.00 – 14.00 Panel
       Moderasyon: Tevfik Başak Ersen, TÜSEV Genel Sekreteri
       Nahit Bingöl, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü
       M. Şerafettin Erbayram, Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
       Barry Knight, CENTRIS Yöneticisi
14.00 – 14.15 Kahve Arası
14.15 – 17.00 Barry Knight Atölye Çalışması

Not: Etkinlik dili İngilizce ve toplantıda simultane tercüme yapılacak.

Katılım ve bilgi için: aysegul@tusev.org.tr adresli email veya 0212 243 83 07 nolu telefondan Ayşegül Ekmekçi'ye ulaşabilirsiniz.

Barry Knight Kimdir?

Barry Knight, uluslarası filantropi alanında özellikle etki değerlendirme konusunda çalışmalar yürütmektedir. Sosyal Politikalar için araştırma ve inovasyon merkezi CENTRIS'in yöneticisidir. Danışmanlığını yürüttüğü kuruluşlar arasında Webb Memorial Trust, Charles Stewart Mott Vakfı, WINGS, Ford Vakfı, Bağışçılar Vakıfları için Küresel Fon, the Greater New Orleans Vakfı gibi kuruluşlar yer almaktadır. Knight, Sosyal Adalet ve Barış için Filantropi Çalışma Grubu'nun da eş başkanıdır. Barry Knight, bu alana yönelik 14 kitabın yazarıdır. Allince Magazine başta olmak üzere filantropi alanında yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır. Knigth, İngiliz Hükümeti’ne “çocuk yoksulluğu”, “yerel kalkınma” ve İngiliz Parlementosu’ndaki tüm parti gruplarına “yoksullukla mücadele” konusunda danışmanlık yapmaktadır.

TÜSEV kaynaklı haberimizi sivil toplum örgülerimiz ve sosyal girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor