İnovasyonun Guruları, İnovasyon Haftasında İstanbul'da Buluşuyor!

TİM’ in düzenlemekte olduğu Türkiye İnovasyon Haftası 6-7-8 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirelecek. www/internet'in kurucusu olarak kabul edilen Sir Tim Berners Lee başta olmak üzere organizasyonun birçok önemli konuğu bulunuyor. İnovasyon Haftası'da etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Üniversiteler, liseler, Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar başta olmak üzere ilgili bütün tarafların yer alacağı haftayı; isteyen herkes izleyebilecek. Türkiye İnovasyon Haftası hakkında daha fazla bilgiyi www.turkiyeinovasyonhaftasi.com adresinden öğrenebilir, kayıt sayfasından etkinliklere kayıt olabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM’ in düzenlemekte olduğu Türkiye İnovasyon Haftası 6-7-8 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirelecek. World wide web’ in yani internet’ in kurucusu olarak kabul edilen Sir Tim Berners Lee başta olmak üzere organizasyonun birçok önemli konuğu bulunuyor.

İnovasyon Haftası'da etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Üniversiteler, liseler, Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar başta olmak üzere ilgili bütün tarafların yer alacağı haftayı; isteyen herkes izleyebilecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 6-8 Aralık 2012 tarihlerinde yapılacak Türkiye İnovasyon Haftası'nın program ve katılımcılarını açıkladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlen basın toplantısında, 2023 yılı ihracat hedefine ulaşabilmek için yeni ve yatarıcı girişimlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "İnovasyon düşüncesinin yaygınlaştırılması ve benimsenmesi, yeniliklere de kapı aralayacaktır.” dedi. Daha fazla ihracat yapabilmek için rekabet gücünün artırılması, bunun için de yüksek ve ileri teknoloji üretime ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen TİM Başkanı Büyükekşi, Türkiye'nin ihracatının yüzde 33'ünün düşük teknoloji ürünü olduğunu, yüzde 32'sinin orta teknoloji içerdiğini yüzde 32'sinin ise yüksek teknoloji üretimi olduğunu anlattı. Büyükekşi, "ihracatımızın sadece yüzde 3'ü ileri teknoloji ürünüdür” dedi.

Yeni İcatlar Yapmalıyız

İleri teknoloji ürünü üretim ve ihracatının toplam ihracattaki payını artırmak için bir dizi çalışma yürüttüklerini anlatan TİM Başkanı Büyükekşi şöyle konuştu; "2023 ihracat vizyonumuz statik değil. Yeni icatlar yapmalıyız, inovatif düşünmeliyiz, inovatif girişimci, sanayici, öğrenci potansiyelimizi de açığa çıkarmalıyız. Ar-Ge, sanayi-üniversite işbirliği konularını öne çıkarıyoruz. İhracatçı birliklerimiz gerçekleştirdiği Ar-Ge proje pazarı yarışmaları sonuçlandı. Bunlar kendilerine İnovasyon Haftası'nda daha geniş bir platform bulacak. 6-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz toplantılarla Türkiye'de inovasyon rüzgarı estireceğiz.

17 Tasarım, 7 Proje Pazarı Yarışması

TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ise, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından düzenlenen ar-ge proje pazarı yarışmasını örnek göstererek, ihracatçı birliklerinin 17 tasarım, 7 proje pazarı yarışması yaptıklarını bildirdi. Öztiryaki, "Yeni düşüncelerin ticarileşmesi için adımlar atılıyor” dedi. Yeni düşüncelerin ve yeniliklerin "icat çıkarma oğlum, başımıza iş mi çıkaracaksın” denilerek engellendiğini kaydeden Öztiryaki, "insanlara düşündüklerinin değerli olduğu hatırlatılmalı” diye konuştu.

İşte İstanbul'da İnovasyon Rüzgarı Estirecek İsimler;

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin "inovasyon rüzgarı estirilecek” diye tanımladığı Türkiye İnovasyon Haftası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Büyükekşi'nin verdiği bilgiye göre İnovasyon Haftası'nın konu başlıkları ve konuşmacıları şöyle;

  • Sir Tim Berners Lee - WWW'in Mucidi, interneti kişiselleştiren kişi
  • Kenneth Morse - İnovasyon ve Girişimcilik Gurusu
  • Anton Oğuzhan Andrews - Dijital Dünya Vizyonunu Değiştiren kişi
  • Heidi McBride - Boeing Dreamliner 787- Uçuş Kavramında Yeni Bir Boyut ve Yaratıcısı
  • Tom Kelly - İnovasyonu Şifreleyen Akıl
  • Fred Alan Wolf - Fizik ve Ötesini Tanımlayan kişi (Dr. Quantum)
  • Massilimo Fuksas - Kentlerin İnovatif Mimarı
  • Zuzanna Skalska - Trendbook'un Yaratıcısı
  • Hakan Gürsu - Tasarımcı
  • Kurt Wenner - Sokakların Fantastik Ressamı
  • Alberto Meda - Güncel Yaşamın Dahi Tasarımcısı

İnovasyon Haftasında ki etkinliklerin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini yeniden hatırlatmak istiyoruz. Üniversiteler, liseler,  Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar başta olmak üzere ilgili bütün tarafların yer alacağı haftayı; isteyen herkes katılabilir. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek inovasyon haftasına yaklaşık 10 bin kişinin katılımı bekleniyor.  Hafta çerçevesinde konferanslar, seminerler, sergiler, atölye çalışmaları, öğrencilerin proje yarışmaları gerçekleştirilecek.

Türkiye İnovasyon Haftası hakkında daha fazla bilgiyi www.turkiyeinovasyonhaftasi.com adresinden öğrenebilir, kayıt sayfasından etkinliklere kayıt olabilirsiniz.

Haberimizi inovasyona/yenilikçiliğe ilgi duyan ve inonasyonu/yenilikçiliği uzmanlarından dinlemek isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.177 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İnovasyon, Girişimci Trendleri
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor