Dell Kadın Girişimciler Ağı 2013'te İstanbul'da Toplanıyor!

İstanbul’da düzenlenecek olan Dell Kadın Girişimciler Ağı (DWEN) dünyanın önde gelen yatırım pazarlarındaki yüksek büyüme oranına sahip şirketlerin kadın kurucularını, CEO’larını ve liderlerini bir araya getirecek. Dell Türkiye; her yıl düzenlenen “DWEN – Dell Kadın Girişimciler Ağı / Dell Women’s Entrepreneur Network (DWEN)” konferansının dördüncüsüne ev sahipliği yapacağını duyurdu. 2-4 Haziran 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan konferans dünyanın önde gelen yatırım pazarlarındaki yüksek büyüme oranına sahip şirketlerin kadın kurucularını, CEO’larını ve liderlerini bir araya getirecek. Detaylar haberimizde..

İstanbul’da düzenlenecek olan Dell Kadın Girişimciler Ağı (Dell Women’s Entrepreneur Network-DWEN)” dünyanın önde gelen yatırım pazarlarındaki yüksek büyüme oranına sahip şirketlerin kadın kurucularını, CEO’larını ve liderlerini bir araya getirecek.

Dell Türkiye; her yıl düzenlenen “DWEN – Dell Kadın Girişimciler Ağı / Dell Women’s Entrepreneur Network (DWEN)” konferansının dördüncüsüne ev sahipliği yapacağını duyurdu. 2-4 Haziran 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan konferans dünyanın önde gelen yatırım pazarlarındaki yüksek büyüme oranına sahip şirketlerin kadın kurucularını, CEO’larını ve liderlerini bir araya getirecek. Konferansta, katılımcılar deneyimlerini ve karşılaştıkları zorlukları paylaşırken, kadınlara ait işletmelerin küresel ekonomi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekilecek. Bunun yanı sıra gerekli iletişim ağını oluşturarak etkinlik sonrasında da sürdürmek için kurgulanan programda ayrıca, başarılı girişimcilik öykülerine de yer verilecek. Etkinlik, kadınlara ait işletmelerin küresel ekonomi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor.

Konuyla ilgili konuşan Dell Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediçeler, Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olması ve Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya’yı birleştiren stratejik konumu nedeniyle EMEA bölgesindeki ülkeler içerisinde anahtar öneme sahip ilk dört ülkeden biri olduğunu söyledi. Mediçeler, bunun en önemli göstergesinin Dell’in 2013 DWEN etkinliği için Türkiye’yi tercih etmesi olduğunun altını çizdi.

Şirket olarak küresel ölçekte kadın yatırımcıları destekleyerek kadınların yükselmesini hızlandırmayı amaçladıklarını ifade eden Dell Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Karen Quintos, Dell Kadın Girişimciler Ağı sayesinde kadın yatırımcılara doğru teknolojiyi sunmak istediklerini dile getirdi. Quintos, Türkiye’nin yasalarında ve vergilendirme sistemindeki değişikliklerin bir inovasyon kültürü yaratarak girişimcileri ve küçük işletmeleri teşvik ettiğini belirtirken, sonuç olarak 2011’de yaklaşık yüzde 9’luk bir ekonomik büyüme kaydedildiğini vurguladı.

Küresel ölçekte kadın yatırımcıların sayısının arttığını belirten Quintos: "Türk kadınlarının önemli bir potansiyel barındırdığına inanıyoruz. Bunun yanı sıra kadın yatırımcıların da bu büyüyen pazara[i] yatırım yapması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yılın etkinlik sloganı olan “Geleceğe Yatırın” desteğe ihtiyacı olan kadınların desteklenmesinin, toplumun bütününü canlandırarak olumlu etkileyebileceği düşüncesinden hareketle oluşturuldu. Türkiye’de “Geleceğe Yatırın” karşılık bulacak bir slogandır. Çünkü özellikle teknolojinin geliştiği pazarlarda yenilikçi şirketlerin ve küçük işletmelerin kurulması istihdamı dengelemeyi ve büyümeyi süreklileştirmeyi sağlar. Türkiye’nin kaydetmekte olduğu teknolojik gelişim uluslararası alanda da fark edilmeye başlıyor. Ülkenin kısa bir süre önce kurulan bilim ve teknoloji parkı Teknopark İstanbul , birçok kişi tarafından “Yeni Silikon Vadisi” olarak görülüyor." şeklinde konuştu.

Katılımcılar Kendi Hikayelerini de Anlatacak

Dell Kadın Girişimciler Ağı 2013’ün katılımcılarından kendi işletmelerini ve küresel ekonomiyi geliştirmeye yardımcı olabilecek bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları istenecek. Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Türkiye, İngiltere ve ABD’yi temsil eden konuşmacıların yer alacağı etkinlikte, gelişmekte olan ülkelerde mikro finansın rolü, girişim sermayeleri: umulmadık alanlarda karşımıza çıkabilecek girişimci inovasyonlar, sosyal girişimcilik, Türkiye’de ticaret yapmak, hızla gelişen yeni teknolojiler ve işletme modelleri gibi konular işlenecek.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için www.dell.com/women adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca etkinlik içeriği Twitter’da #dwen HashTag’i üzerinden takip edilebiliyor olacak.

BTnet kaynaklı derleme haberimizi kadın girişimcilerimiz ve kadın girişimciliği destekleyen stk yetkilileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor