Vodafone'dan İstanbul'a Uluslararası Girişimcilik Merkezi!

Türkiye Vodafone Vakfı'nın ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişimi ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunacak önemli bir adım atarak, Uluslararası Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçiriyor. Vakfın, Kalkınma Bakanlığı'nın himayesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle hayata geçireceği merkez, sivil toplum kuruluşlarını, uluslararası organizasyonları, teknoloji şirketlerini ve üniversitelerin bilgi birikimini aynı çatı altında toplayacak. Merkez, İstanbul Eminönü'nde bulunan UNDP'nin binası içinde kurulacak. İlk yıl 5 bin kadın ve gence ulaşılması hedefleniyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye Vodafone Vakfı, girişimciliğin gelişmesi için 'Uluslararası Girişimcilik Merkezi'ni kuruyor. Vakfın, Kalkınma Bakanlığı'nın himayesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle hayata geçireceği merkez, sivil toplum kuruluşlarını, uluslararası organizasyonları, teknoloji şirketlerini ve üniversitelerin bilgi birikimini aynı çatı altında toplayacak. Merkez, İstanbul Eminönü'nde bulunan UNDP'nin binası içinde kurulacak. İlk yıl 5 bin kadın ve gence ulaşılması hedefleniyor.

Toplantının açılış konuşması yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Türkiye'de girişimcilik merkezinin hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Özyeğin Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin de bugüne kadar 10 ülkede 75 civarında şirket kurduğuna dikkat çekerek, "Şu anda 11 ülkede faaliyet gösteren bir grubun başındayım. Her şeyi girişimcilik ruhuyla yaptım. Özyeğin Üniversitesi olarak aktif şekilde eğitim faaliyetlerine destek vermeye hazırız." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da merkeze taraf olmalarının 2 önemli sebebi olduğunu belirterek, bunları şöyle açıkladı:

"Birincisi, girişimcilik eğitimlerinin gençlere verilecek olması. İkincisi ise burada 5 bin kadın ve gence eğitim verilecek. Umut ediyorum ki bunların çoğu genç kadın olacaktır. Çünkü artık hiç kimse 37,5 milyonluk bir ülkede yaşamak istemiyor. Ben 75 milyonluk bir ülkede yaşamak istiyorum. Uluslararası Girişimcilik Merkezi'nin sağına-soluna bakıyorsun, muazzam bir proje. Projenin sonuna kadar destekçisiyiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Uluslararası Girişimcilik Merkezi'nin ana ortaklarını; Türkiye Vodafone Vakfı, Kalkınma Bakanlığı, UNDP (IICPSD), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği oluşturuyor. Intel, Microsoft, Cisco, TOBB, TEPAV, TİKA, OECD, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, British Council, OECD, YBI, KSSD ve Tüsev de projeyi destekleyen kurumlar.

Türkiye Vodafone Vakfının ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişimi ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunacak önemli bir adım atarak, Uluslararası Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçiriyor olmasını, ekosistemin bir parçası Girişim Haber olarak destekliyor, ülkemiz adına girişimcilerimiz adına hayırlı olacağını düşünüyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor