Oyna.Com Yenilikleriyle Online Oyun Sektörünü Canlandırıyor!

Ülkemiz internet sektörünün genç ve iddialı şirketlerinden İmza, yaklaşık 1 yıl önce yayına aldığı online oyun projesi Oyna.com'u yenilemiş. Basit makyaj yeniliklerinden farklı olan bu yenilikler ve proje hedefleri online oyun sektörümüzü canlandıracağa benziyor. "İmza olarak indir.com ve oyna.com'un büyümesi ile karlı bir şirket pozisyonuna geçtik. Asıl büyümeyi bundan sonra hedefliyoruz." diyen Hasan Yaşar, Türkiye'de flash oyun sektörü ile yabancıların yapmış olduğu 3 satın alma ile oyun sektörünün hareketlendiğini söylüyor. Detaylar haberimizde..

Ülkemiz internet sektörünün genç ve iddialı şirketlerinden İmza, yaklaşık 1 yıl önce yayına aldığı online oyun projesi Oyna.com'u yenilemiş. Basit makyaj yeniliklerinden farklı olan bu yenilikler ve proje hedefleri online oyun sektörümüzü canlandıracağa benziyor.

"İmza olarak indir.com ve oyna.com'un büyümesi ile karlı bir şirket pozisyonuna geçtik. Asıl büyümeyi bundan sonra hedefliyoruz." diyen Hasan Yaşar, Türkiye'de flash oyun sektörü ile yabancıların yapmış olduğu 3 satın alma ile oyun sektörünün hareketlendiğini söylüyor.

Girişimci Hasan Yaşar online oyun projeleri Oyna.com üzerinde yaptıkları yeniliklerin başlıcalarını şöyle sıralıyor;

  • Logomuz yenilendi, kategorilerimiz için logomuz ile bütünleşen özel çizimler hazırlandı.
  • Daha önceden sadece site üyeliği varken şu anda Facebook, twitter ve google plus ile siteye giriş yapılabiliyor.
  • Sitenin içerisinde oyunlaştırma (gamification) özellikleri eklendi. Ziyaretçiler oyunları oynadıkça puanlar ve ödüller kazanmakta. Bazı puanlı oyunlardan ekstra avantajlar sağlamakta. Derecelerine göre çeşitli kupalar almakta ve başarılı oyuncular sitenin çeşitli yerlerinde duyurulmakta.
  • Sitedeki sosyal özellikleri artırdık, favoriler bölümünü aktif ettik. Kısa bir zaman içerisinde bunu daha fazla artırarak kullanıcıların site içerisinde sosyalleşebilmelerini sağlamayı planlıyoruz.

Oyna.com'un şuanki durumuna baktığımızda; 7500 aktif üyeye sahip sitede günlük 15.000 tekil ziyaretçi, ortalama 6 sayfa geziyor ve yaklaşık 5 dakika sitede kalıyormuş.

Geleceğe yönelik olarak ise; proje girişimcisi Hasan Yaşar şunları söylüyor; "Türkiye'de oyun yapımcıları ile işbirliği ve gelir paylaşımı yapmak için görüşmeler yapıyoruz. Diğer oyun sitelerine yönelik çeşitli gelir paylaşım modelleri üzerinde de çalışmalarımız var. Bu sayede oyun siteleri mevcut olan gelirlerini daha fazla artırabilecekler. Kısacası önümüzdeki süreçte Oyna.Com ile online oyun sektörünü canlandırıyor olacağız."

Girişim Haber ekibi olarak Hasan Yaşar ve ekibine Oyna.com ve diğer internet projelerinde başarılar diliyor, bu haberimizi online oyunlarla ilgilenen okurlarımız, girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor