Girişimciler, CeBIT Bilişim Eurasia İçin Geri Sayım Başladı!

29 Kasım - 02 Aralık 2012 tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi'nde 13. kez kapılarını açacak olan Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi için geri sayım başadı. CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yılda ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak. Detaylar haberimizde..

29 Kasım - 02 Aralık 2012 tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi'nde 13. kez kapılarını açacak olan Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi için geri sayım başadı.

Geleceğin Akıllı Şehirleri Şaşırtacak!

CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yılda ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak. Proje kapsamında Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, CIS ülkelerinden ve ülkemizin genelinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden il özel idarelerinden sorumlu yöneticileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini, belediye başkanları, belediye başkan ve yardımcıları, bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.

Fatih Eğitim Projesi Özel Bölümü;

Türkiye’nin en büyük eğitim projelerinden biri olan Fatih Projesi bu yıl, hem fuar alanında hem de seminer ve konferanslar ile yine gündemde olacak. Proje kapsamında Donanım ve Yazılım Altyapısı,  Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Etkin BT Kullanımı, Eğitim araçları ve Teknolojileri, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımı gündemlenecek.

ERP – Yazılım Özel Bölümü

Bu tematik alanın ana amacı katılımcı ERP şirketlerinin el ele çalışması ile Türkiyede ERP pazarının gelişmesini sağlayıp Türk Sanayi Üretiminde çağdaş teknik ve yazılımların kullanılmasını artırarak uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak. Sektörde önce giden ERP ürün ve çözümleri sergilenirken, ziyaretçiler, ERP/İş yazılımları alanındaki arayışlarını ve değerlendirmelerini tek bir çatı altında gerçekleştirme şansı buluyor olacak.

Türkiye'nin Geleceği Teknokent'lere Deutsche Messe / Hannover Mess'den Özel Destek

Bu bölüm içerisinde, fuara katılacak firmalara tüm detayları düşünülmüş komple bir çözüm paketi sunulacaktır. Gün boyu sizlere ve misafirlerinize servis verecek özel bir hostesiniz olacak ve tarafımızca sağlanacak ücretsiz catering hizmetinden faydalanabileceksiniz. Özel toplantılar yapmak istediğinizde bölüm içerisinde bulunacak toplantı odalarını kullanma imkanına sahip olacaklar. Hem görünüm olarak hem imkan olarak büyük firmaların fuarda sahip olduğu tüm imkanlar TEKNOKENT firmalarının kullanımına sunuluyor.

Ekonomiyi Güçlendirecek KOSGEB Desteği Devam Ediyor!

B2B Matchmaking – (Çöp Çatanlık) Uluslararası Alıcılar ile Katılımcıları Eşleştirme Programı Devam Ediyor

Deutsche Messe AG ve HİFAŞ tarafından yürütülen pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine ek olarak bu yıl KOSGEB te CeBIT Bilişim Eurasia’ya İkili İş görüşmelerinde uluslararası platformda destek veriyor. Katılımcıların hedef ziyaretçileriyle bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirebilecekleri en kapsamlı networking ve eşleştirme platformu oluşturan Uluslararası; B2B Matchmaking’de ( İş ten İşe -  İş Görüşmeleri) KOSGEB destek ve İş Birliği ile devam etmekte. Bu program altında yurt dışından ağırlanacak olan yabancı alım heyetleri ve firmalar fuar alanındaki özel bölümde katılımcılar ile buluşacak.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) – Deutsche Messe İşbirliği İle Engelli Vatandaşlarımıza Destek

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, Türkiye’nin büyümesini sürdürülebilirliği ve genç nüfusun iş sahibi olması için  Bilişim ve İnternet Teknolojilerini  etkin kullanması zorunlu olduğuna inanıyoruz.  Türkiye’de Bilişim ve İnternet Teknolojilerini kullanarak Girişim ve İnovasyon Hareketi başlatılması inancındayız. TBD olarak CeBIT Sinerji Zirvesi’nde Türkiye’nin Genç Girişimci ve Yenilikçi gençlerinin katılımlarıyla forumlar düzenleyerek, Engelli Vatandaşlarımızın aktif iş gücüne katılmaları amacıyla, Deutsche Messe  iş birliği ile  paneller, konferanslar, seminerler organize edeceğiz.  Türkiye’de bir sinerji oluşturulmasına katkıda bulunacağız.

Bu Yıl CeBIT Bilişim Eurasia'da Neler Olacak ?

Bu yılki zirvenin ana konuları İletişim, Haberleşme, E-Devlet, Uydu Haberleşme,  Finans, Metropolitan Şehirler olacak. Zirve ayrıca, “KOBİ’lerde Bilişim, “Bilişim ve Yerel Yönetimler”, “ Yeni TTK ve İnternet Uygulamaları”, “Akıllı Kentler”, “Sosyal Medya ve Bilişim” gibi çok önemli başlıklarda panel ve konferanslara ev sahipliği yapacak.

Fuarın Ana Sponsoru Türksat A.Ş., CeBIT Sinerji Zirvesi’nin 2012 yılı Ana Sponsoru Türk Telekom oldu.

Banka Sponsoru İş Bankası;  İletişim Sponsoru Huawei, TV &  Radyo Sponsoru TRT ve Dokümantasyon Sponsoru Toshiba oldu.  “Gelecek Bilişim İle Gelecek” ve “Herkes İçin Bilişim” sloganları ile yoluna devam eden CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi bu yıl da ve yeni yerinde bir kez daha tüm bilişim sektörü duayenlerinin buluştuğu etkin bir iş platformu oluşturmayı hedefliyor.

CeBIT Bilişim Eurasia hakkında daha fazla bilgi için www.cebitbilisim.com adresini, CeBIT Sinerji Zirvesi hakkında daha fazla bilgi için ise www.cebitsinerji.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi en son teknololoji trendlerini inceleyerek iş fikirlerini zenginleştirmek isteyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor