Büyüklerin Teknolojik Oyuncakları Bu Girişimci Mühendislerden

Büyüklerin oyun merakı KOBİ'leri de harekete geçirdi. Otomotiv sektörüne yönelik üretim yapan Akışkan Oto, geliştirdiği teknolojilerle büyüklere yönelik oyun pazarına damga vurdu. Şirket oyunlarını birçok ülkeye ihraç ediyor. Türkiye'de eğlence ve oyun sektörü son yıllarda hızlı bir büyüme içine girdi. İstatistiklere göre en fazla harcamayı bilinenin aksine çocuklar değil yetişkinler yapıyor. Büyüklere yönelik oyuncak pazarının büyüklüğü 2 milyar dolar seviyesinde ve her geçen gün de büyümesini sürdürüyor. Ağırlıklı olarak yabancıların kontrolünde olan pazara son yıllarda KOBİ'ler de ilgi göstermeye başladı. Detaylar haberimizde..

Büyüklerin oyun merakı KOBİ'leri de harekete geçirdi. Otomotiv sektörüne yönelik üretim yapan Akışkan Oto, geliştirdiği teknolojilerle büyüklere yönelik oyun pazarına damga vurdu. Şirket oyunlarını birçok ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye'de eğlence ve oyun sektörü son yıllarda hızlı bir büyüme içine girdi. İstatistiklere göre en fazla harcamayı bilinenin aksine çocuklar değil yetişkinler yapıyor. Büyüklere yönelik oyuncak pazarının büyüklüğü 2 milyar dolar seviyesinde ve her geçen gün de büyümesini sürdürüyor. Ağırlıklı olarak yabancıların kontrolünde olan pazara son yıllarda KOBİ'ler de ilgi göstermeye başladı. Bunlardan biri de yaklaşık 40 yıldır otomotiv sektörüne yönelik üretim yapan Akışkan Oto. Şirket son dönemlerde vites büyüterek Türkiye'nin ilk üç boyutlu ve simülatörlü oyun sistemlerini üretmeye başladı. İç piyasada önemli bir yer edinen Akışkan Oto, Venezüella'dan Hindistan'a kadar birçok ülkeye büyüklere yönelik oyuncak ihraç ediyor. 

Irak Büyük Pazar

Akışkan Oto'nun ürettiği simülatörler, gerek ambiyansı gerekse oyun senaryoları sayesinde yarış heyecanını birebir yaşatıyor. Dünyada az bulunan bu konsept, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Hemen her şehirden ciddi miktarda sipariş aldıklarını söyleyen şirket ortaklarından Hakan Yıldırıcı, yurtdışında ise Irak pazarının öne çıktığını belirtti. 3 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda geliştirilen Formula oyunu büyük ilgi görmüş. Son olarak ise Türkiye'nin ilk interaktif ralli simülatörünü üreten Akışkan, fiyatı 120 bin dolar arasında değişen ürünün satışından hayli umutlu. 

30 Kişilik Ekip

Akışkan'ın ekibi üçte biri mühendis olan 30 kişiden oluşuyor. Türkiye'nin önde gelen teknoloji kurumları ile de çalıştıklarını söyleyen Yıldırıcı, "TÜBİTAK projelerinde, Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ile bir araya geldik. Son 3 yıldır Ar-Ge' ye yatırdığımız para yıllık gelirimizden daha fazla" dedi. 

Genç Mühendisler Kurdu

Akışkan Otomasyon, İstanbul merkezli bir mühendislik firması. Genç mühendislerin girişimi ile kurulan şirket son dönemlerde makine imalat sektöründe yeni projeler geliştiriyor. Firma birçok başarılı uluslararası çalışmaya imza atmış. Siemens'in hareket kontrol alanındaki en önemli çözüm ortaklarından biri olan şirket Emerson, Bucher gibi küresel mühendislik firmalarına da çözüm üretiyor. 

Deprem Simulatörü Kuracaklar

Firmanın girişimi simülatör makinesiyle sınırlı değil. Yıldırım’ın şirketi Türkiye’nin ilk beş boyutlu sinemasını da açmış. Demirören AVM’nin içinde bulunan beş boyutlu sinemanın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Hareketin olduğu her yerde biz devreye giriyoruz. 2012 sonunda 30 adet simülatör daha yapacağız. Bunun yanı sıra, Türkiye’deki ilk deprem simülatörünü de biz hayata geçireceğiz” diyor.

Dünyada Sayılı Firmalardan Biri

Akışkan, Playmotion profesyonel yarış simülatörlerinin seri imalatına başlayarak yeni bir kategoriye geçti. Bu ürünü başta Irak ve İran olmak üzere birçok ülkeye sattıklarını söyleyen Yıldırıcı, şu bilgileri verdi: "Bu yıl kasım ayında Amerika'da sektörün en önemli ve en büyük fuarı düzenlenecek. Bu fuara katılarak Türkiye'yi temsil edeceğiz. Söz konusu ürünü seri olarak dünyada bizden başka bir firma daha üretiyor. Bunun yanısıra çok boyutlu sinema simülatörü de üretiyoruz. Yakında eğitim amaçlı ilk full-motion uçak simülatörü çalışmamız tamamlanacak. Full-motion uçak simülatörünü Türkiye'de ilk olarak Havelsan üretti, biz KOBİ olarak bu alanda ikinciyiz."

Girişimci mğhendislerin kurduğu bu firma ve ürünleri/çözümleri hakkında daha fazla bilgi için www.akiskanotomasyon.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Sabah kaynaklı bu haberimizi mühendis ve mühendis adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor