Google Yatırım Fonu, Sınırları Zorlayan Yeni Girişimciler Arıyor!

Google’ın ileri görüşlü girişimciler için hazırladığı yatırım fonu Google Ventures, imkansızın sınırlarını zorlayan projeler arıyor. Google Ventures yönetici ortağı Wiilim Maris’in bildirdiğine göre, Google’ın yatırım fonu, özellikle biyoteknoloji alanında, imkansızın sınırlarını zorlayacak ileri görüşlü girişimcilere, önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyar dolar ödenek ayırdı. Detaylar haberimizde..

Google Ventures yönetici ortağı Wiilim Maris’in bildirdiğine göre, Google’ın yatırım fonu, özellikle biyoteknoloji alanında, imkansızın sınırlarını zorlayacak ileri görüşlü girişimcilere, önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyar dolar ödenek ayırdı.

Wiilim Maris, ilgilendikleri bazı alanlar arasında yaşam uzatma, soğubilim (cryogenics) ve nano teknolojilerin bulunduğunu belirtiyor. Google Ventures’ın yatırım yaptığı firmalar arasında, kişiselleştirilmiş kanser teşhisi ve bunun sayesinden kişiye özel kanser tedavisi geliştirmek üzerine çalışan, moleküler bilgi şirketi Foundation Medicine de bulunuyor.

Maris; “İşimin önemli bir kısmı da delilik ile deha arasındaki o ince çizgiyi belirleyebilmek. Dünyayı daha iyi şekilde değiştirmek isteyen girişimciler arıyoruz ve bizce bu önemli. Bilindik kapitalist yatırımcılardan, bu değerlerimiz sayesinde farklı olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

Google Ventures ve fonları hakkında daha fazla bilgi için www.googleventures.com adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bilgi Çağı kaynaklı haberimizi sınırları zorlayan global iş fikirleri olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor