Lider Melek Yatırımcı Ağı Keiretsu Forum da Türkiye'de!

Global yatırım oluşumları teker teker ülkemize gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük, organize melek yatırımcılık ağı olan Keiretsu Forum da, İstanbul şubesini açtı. Kuruluşundan bu yana üyeleriyle 400 milyon doların üzerinde yatırım yapan; yeni şubesiyle sermaye, kaynak ve işbirliği fırsatı sunmayı sürdürecek olan Forum, 3 kıtada, toplam 25 şubesi ve 1000’in üstünde akredite yatırımcı üyesi ile faaliyet gösteriyor. 2000 yılında “Nitelikli Yatırım Fırsatı Yaratan Kapsamlı Ortaklık” sloganıyla kurulan Keiretsu Forum’un kurucusu ve CEO’su Randy Williams, düzenlenen lansman toplantısında bir konuşma yaptı. Detaylar haberimizde..

Global yatırım oluşumları teker teker ülkemize gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük, organize melek yatırımcılık ağı olan Keiretsu Forum da, İstanbul şubesini açtı. Kuruluşundan bu yana üyeleriyle 400 milyon doların üzerinde yatırım yapan; yeni şubesiyle sermaye, kaynak ve işbirliği fırsatı sunmayı sürdürecek olan Forum, 3 kıtada, toplam 25 şubesi ve 1000’in üstünde akredite yatırımcı üyesi ile faaliyet gösteriyor.

2000 yılında “Nitelikli Yatırım Fırsatı Yaratan Kapsamlı Ortaklık” sloganıyla kurulan Keiretsu Forum’un kurucusu ve CEO’su Randy Williams, düzenlenen lansman toplantısında şunları söyledi: “Keiretsu Forum olarak, 12 yıl önce “nitelikli ve çeşitli yatırım fırsatları” yaratmak hedefiyle yola çıktık. Birçok ülkede faaliyet gösteren üyelerimize, kendi bölgeleri dışındaki yatırım fırsatlarına da erişim olanağı sağlarken, girişimcileri uluslararası sermaye ve kaynaklarla destekliyoruz. Keiretsu Forum üyeleri özellikle teknoloji, sağlık, biyoteknoloji, doğa bilimleri, gayrimenkul ve benzer hızlı gelişme şansı olan sektörlerdeki 350 şirkete 400 milyon dolardan fazla yatırım yaptılar. Bu yatırımların, İstanbul Şubesi’nin aileye katılmasıyla büyüyerek devam edecek olması bizleri oldukça heyecanlandırıyor.”

İstanbul şubesinin açılmasına öncülük eden Keiretsu Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas; “Keiretsu Forum İstanbul olarak öncelikle yatırımcı sayımızı süratle arttırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de çeşitli sektörlerden katma değeri çok yüksek projelere odaklanmamız gerekiyor. Keiretsu Forum İstanbul olarak getirisi yüksek olacak teknolojik alanları da hedefliyoruz..” dedi.

Projelere diğer ofislerden yatırım olanağı

Keiretsu Forum’un 23 ülkede faaliyet gösteren bir ağ olduğuna vurgu yapan Gözören, “Kaliforniyalı bir şirket Keiretsu’nun 15 ofisinden yatırım aldı. Bu çok önemli bir fırsat derken; Manas da, “Birden fazla Keiretsu Forum ofisinin aynı projeye yatırım yapması aslında projenin doğruluğunu gösteriyor. Bu Türkiye’deki bazı projelerinde dışardan yatırım alacağı veya dışardaki projelerin de Türkiye’den yatırım alacağı bir ağ oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası standartlar getiriyoruz

Keiretsu Forum İstanbul Genel Müdürü Aslı Gözören de, Keiretsu Forum‘un girişimcilere uyguladığı düzenli bir proses olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Keiretsu Forum, uluslararası standartlara göre girişimcinin sunumunun nasıl olacağından başlayarak uluslararası standartlara göre bir süreç oluşturmuş bir yapı. Biz de bu süreci Türkiye’ye getirdik, bu da çok önemli. Ayrıca girişimcilerin çok yüksek oranda yatırım gördüğü bir yapı. Geçen sene San Fransisko’da 80 tane şirket sunum yapmış ve bunlardan 35 tanesi yatırım görmüş durumda.”

“Yıl sonuna kadar 50 melek yatırımcıya ulaşmak istiyoruz”

Keiretsu Forum İstanbul olarak bünyelerindeki melek yatırımcı sayısını da yıl sonuna kadar 50’ye çıkarmak istediklerini belirten Manas, “Melek yatırımcı sayısını ne kadar çok artırabilirsek o bizim için avantaj. Yatırım potansiyelimize bakıldığında ise melek yatırımcı başına yıllık 25 bin ile 50 bin lira arasında yıllık bir yatırımın yapılması beklentimiz dahilinde. Her bir melek yatırımcı için 25 bin liralık bir yatırım dersek; 50 yatırımcı ile yıllık 1 milyon 250 bin liralık bir potansiyel söz konusu” dedi.
Girişimcilerin Keiretsu Forum İstanbul’a nasıl ulaşacaklarına değinen Gözören de, girişimcilerin kendilerine internet siteleri üzerinden başvurabileceğini, site üzerinden iş planlarını ileteceklerini ve her üç ayda bir yapılacak toplantılarla başvuruların değerlendirmeye alınacağını dile getirdi.

“Yatırımcı çeşitliliği çok önemli, yeni bir melek yatırım profili oluşturacağız”

Yatırımcıların bakış açılarının da çok önemli olduğunu belirten Manas, farklı yatırımcıların aynı projeye farklı gözle bakabileceğine dikkat çekti. Çok deneyimli bir yatırımcının bir detayı kaçırabileceğini daha az bilgisi olan bir yatırımcının ise bunu başka bir bakış açısıyla yakalayabileceğini belirten Manas, “Yatırımcının aynı profilde olmaması bu nedenle çok önemli biz de bunu yakalamaya çalışacağız” diye konuştu. Birinci nesil , üçüncü nesil girişimcilerin profilleri ve beklentilerinin de farklı olduğuna işaret eden Manas, “Bizim de bu doğrultuda yeni bir melek yatırımcı profili yaratmamız gerekiyor. Yatırımcıyı özendirmek gerekiyor. Keiretsu Forum’un bu anlamdaki en önemli özelliği melek yatırımcılığı özendirici bir yapı olması olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Keiretsu Forum Hakkında

Keiretsu, Japonca’da geniş güç ve erişime sahip, birbirine bağlı kuruluşlardan oluşan işletme gruplarını tanımlamakta kullanılan bir sözcüktür. Keiretsu Forum ise karşılıklı fayda esasına dayanarak özel sermaye yatırımları ilkesi etrafında toplanmış, küçük firmalar veya bireylerden oluşan bir gruplaşma olarak tanımlanabilir.

2000 yılında kurulan Keiretsu Forum, akredite olan özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan bir yatırımcılar topluluğudur. Forum üyeleri, çeşitli yüksek nitelikli yatırım olanaklarına yatırımda bulunmaktadır. Topluluk, sosyal sorumluluk projeleri ve yardımsever faaliyetleriyle de etkisini arttırmaktadır. Üyeler  yatırım sürecinin her safhasına doğrudan katılmakta ve yatırım kararlarını şahsen vermektedirler.

Kuzey Kaliforniya (San Francisco, East Bay, Silikon Vadisi ve North Bay), Güney Kaliforniya (Westlake Village, Los Angeles, San Diego ve Orange County), Seattle/Northwest (Seattle, Bellevue/Eastside, Portland ve Boise), New York/Tri State, Philadelphia, Singapur, Pekin, Şanghay, Barselona, Madrid, Paris, Londra ve İstanbul şubeleri bulunan Keiretsu Forum, küresel anlamda sermaye, kaynak ve işbirliği fırsatı sunmaktadır.

Kinetsu Forum hakkında çok daha fazla bilgi için www.keiretsuforum.com.tr adresini ziyaret edebilir, keiretsuforumistanbul.blogspot.com adresli blogu takibe alabilirsiniz.

Keiretsu Forum İstanbul ağına Melek Yatırımcı olarak katılmak isteyen okurlarımız üyelik sayfasını, Keiretsu Forum İstanbul yatırımcılarına sunum yapmak isteyen girişimcilerimiz online başvuru formunu kullanabilirler. Sizi ilgilendiren tüm sayfaları öncelikle okumanızı tavsiye ederiz tabiki.

Derleme haberimizi girişimcilerimiz ve melek yatırımcı olmak isteyen yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.299 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor