Girişimcilik Kampüsü İle 130 Girişimciye Patron Olma Şansı!

LİYAKAT Derneği ve Ege Üniversitesi İİBF işbirliği ile hayata geçirilecek projede, başarılı girişimciler ödüllendirilecek, verilecek eğitim ve sağlanacak desteklerle gençler iş yerlerinin anahtarlarına kavuşacak. Başkanlığını Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi'nin yaptığı Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Girişim Kampusü projesi ile 130 genç girişimciyi patron yapacak. Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi işbirliği ile hayata geçecek projede başarılı girişim örnekleri ödüllendirilirken, verilecek eğitimler ve ardından sağlanacak desteklerle 130 girişimci kendi iş yerinin anahtarlarına kavuşacak. Detaylar haberimizde..

LİYAKAT Derneği ve Ege Üniversitesi İİBF işbirliği ile hayata geçirilecek projede, başarılı girişimciler ödüllendirilecek, verilecek eğitim ve sağlanacak desteklerle gençler iş yerlerinin anahtarlarına kavuşacak.

Başkanlığını Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi'nin yaptığı Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Girişim Kampusü projesi ile 130 genç girişimciyi patron yapacak. Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi işbirliği ile hayata geçecek projede başarılı girişim örnekleri ödüllendirilirken, verilecek eğitimler ve ardından sağlanacak desteklerle 130 girişimci kendi iş yerinin anahtarlarına kavuşacak.

Türkiye'de bu kapsamda ilk kez hayata geçecek proje için adaylar başvurularıLİYAKAT Derneği'nin internet sitesi üzerinden 15 Eylül tarihine kadar yapabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından seçilecek olan 130 proje arasından ilk 5 proje sahibine para ödülü verilecek. 

Büyük Fırsat

Türkiye'de genç girişimci sayısının artmasına katkı sağlamak amacıyla Girişim Kampusü Projesini hazırladıklarını dile getiren LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, genç girişimciler için büyük bir fırsat sunduklarını söyledi. Eskinazi, başvurular içinde 130 projeyi seçip, girişimcilere eğitim vereceklerini kaydetti. 30 girişimcinin Ege Üniversitesi Kampusü'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından hazırlanan eğitimleri örgün öğretim şeklinde alacağını, 100 girişimciye de internet üzerinden eğitim verileceğini açıklayan Eskinazi, "Proje sahipleri, alacakları 40 saatlik eğitim doğrultusunda projelerini yeniden ele alarak hazırlayacakları rapor ile iş planlarını oluşturacak. Eğitimlerin bir bölümünde girişimciler, Ender Yorgancılar, Kemal Çolakoğlu, Murat Ihlamur, Sabri Ünlütürk gibi işlerinde başarılı işadamları da tecrübelerini aktaracak. 14-20 Kasım 'Dünya Girişimcilik Haftası'nda da, bu haftanın özüne yakışır bir şekilde projemizi tamamlamak istiyoruz. Projenin sonunda 130 girişimcinin kendi işlerini kurmasını hedefliyoruz" dedi. 

Türkiye'de İlk

Girişimcilik Kampusü ile 18-30 yaş arasında üniversite okuma imkanı bulamamış kişilerin de projelerini hayata geçirme şansı elde edeceğini ifade eden Proje Koordinatörü İrem Pehlivanoğlu ise lise mezunu olup bugüne kadar kendisini ifade edememiş girişimcilere de imkan tanınacağını kaydetti. Proje fikri olan ancak hayata geçiremeyenler için Girişimcilik Kampusü'nün büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Pehlivanoğlu, "Sadece başarılı projeleri ödüllendirmeyeceğiz. Proje sahiplerini eğiteceğiz. Başarılı işadamları ile bir araya getireceğiz. Sonrasında da projenin destek almasını sağlayarak hayata geçmesine yardım edeceğiz" diye konuştu. 

74 milyon nüfuslu Türkiye'de her yıl 800 bine yakın yeni iş gücünün istihdam piyasasına katıldığını dile getiren Girişimcilik Kampusü Koordinatörü Ayşe Akın da Türkiye'de girişimcilik rüzgarını güçlendirmek için kol kola, heyecanla bir çaba harcandığını vurguladı. 

Türkiye'de bu kapsamda ilk olan Girişimcilik Kampusü projelerinde Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyuer ile E.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Jülide Kesken'in de üniversite bacağında koordinatör olarak büyük destek verdiklerini belirten Akın, girişimcilerin burada alacakları eğitimlerin, iş hayatları boyunca kullanacağı işletme, muhasebe, vergi hukuku gibi bir şirketin kurulmasından yönetimine kadar her alanda çok işlerine yarayacağını sözlerine ekledi.

Başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri gibi proje hakkında çok daha fazla bilgiyi www.girisimkampusu.com web adresinden edinebilirsiniz. Unutmayın, Girişimcilik Kampüsü projesine 15 Eylül'e kadar web başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Haberimizi Egeli genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor