GYİAD Türk Girişimcileri Teknoloji Yatırımcılarıyla Buluşturacak!

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Türk girişimcileri Pioneers Festival’de dünyanın önde gelen teknoloji yatırımcılarıyla buluşturacak. GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, konuya ilişkin yapılan açıklamada, genç girişimcileri Pioneers Festival’e taşıyıp, dünya genelindeki trilyonlarca dolarlık e-ticaret pazarından daha fazla pay almalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Detaylar haberimizde..

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Türk girişimcileri Pioneers Festival’de dünyanın önde gelen teknoloji yatırımcılarıyla buluşturacak.

GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, konuya ilişkin yapılan açıklamada, genç girişimcileri Pioneers Festival’e taşıyıp, dünya genelindeki trilyonlarca dolarlık e-ticaret pazarından daha fazla pay almalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Viyana’da 29-31 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek festivale tüm dünyadan 2 bin 500 kişinin katılacağını ve festivalin teknoloji, mobil ve internet girişimcileri ve yatırımcıları için bir hazine niteliğinde olduğunu ifade eden Akdarı Toprak, Avrupa’nın en büyük teknoloji organizasyonu olan Pioneers Festival’de Türk girişimcileri dünyanın önde gelen uluslararası yatırımcılarıyla bir araya getireceklerini, GYİAD olarak hedeflerinin, Türk girişimcilerine yeni fırsatlar yaratacak uluslararası ağı güçlendirmek ve bu bilgi birikimini ülke girişimcilik ekosistemine kazandırmak olduğunu vurguladı.

“4 Trilyon Dolara Koşan Pastadan Daha Çok Pay Almalıyız”

2016 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık yarısı olan 3 milyar kişinin internet kullanıcısı olacağının ön görüldüğünü ve ayrıca G20 ülkelerinde internet ekonomisinin 2016’da 4 trilyon doları aşacağının tahmin edildiğini ifade eden Akdarı Toprak şöyle devam etti: ”Bu kapsamda Türkiye’ye baktığımızda geçen yıl Hindistan’ın ardından dünyada en hızlı büyüyen ikinci e-ticaret pazarı olduğumuzu görüyoruz. e-ticaret hacmimiz bugün 2005 yılına oranla 16 kat artarak 23 milyar liraya ulaştı. Böylesine hızlı bir seyir izleyen Türkiye e-ticaretinin dünyadaki gelişmelerin uzağında kalması bir yana, yakından takip etmesi gerekiyor. Bu bakış açısıyla genç girişimcilerimizi Pioneers Festival’e taşıyıp, dünya genelindeki trilyonlarca dolarlık e-ticaret pazarından daha fazla pay almalarını sağlamaya çalışıyoruz.”

Festival Kapsamında 25 Bin Avro Ödüllü Proje Yarışması Bulunuyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen GYİAD Başkan Yardımcısı Ertuğrul Belen ise Divas Diamond kurucularından Nurettin Özdoğan ile ”Pioneers Festival’in Türkiye Elçileri” seçildiklerini belirterek, festivalin, teknolojinin tarihini yazan girişimciler ve yatırımcılarla birebir tanışmak, ilişki kurmak ve bunu ticarete yansıtmak için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu kaydetti.

Festival kapsamında bir de yarışma düzenlendiğini ifade eden Ertuğrul Belen, 7 Eylül 2012 tarihine kadar pioneersfestival.com/startups/ adresinden projeleriyle başvuru yapan girişimcilerin, yarışmaya seçilmeleri halinde Viyana’da dünyaca tanınan melek yatırımcılara sunum yapabileceklerini, ayrıca yarışmayı kazananın 25 bin avro yatırım alacağının bilgisini verdi.

Belen, ”Tek istenen girişimcilerin teknoloji, mobil ya da internet alanında girişiminin olması. Ayrıca firmanın en çok 3 yaşında ve 1 milyon avro fazla yatırım almamış olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İstenhaber kaynaklı haberimizi yatırımcı arayışı içerisinde olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor