"EUREKA Venture Forum" Bu Sefer İstanbul'da Düzenleniyor!

EUREKA Venture Forum etkinliği, 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Etkinlik, ulusal ve uluslararası girişim ve risk sermayesi fonları ile Avrupa’nın birçok ülkesinden EUREKA projesi sahibi erken aşama yüksek teknoloji şirketlerini buluşturacak. EUREKA Venture Forum etkinliği, Avrupa ve Türkiye’nin yenilikçilik anlayışının oluşmasında, Türkiye’de sektöre yeni giren firmaların uluslararası arenaya katılımında, yüksek teknolojili ve büyüme odaklı girişimcilerin teşvik edilmesinde etkin bir rol oynayacak. Etkinlikte Türkiye’nin iş dünyası için yenilikçi, yatırım için cazip ve ödüllendirici bir ülke olduğu vurgusu yapılacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye EUREKA Dönem Başkanlığı himayesinde, 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde EUREKA Venture Forum etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, ulusal ve uluslararası girişim ve risk sermayesi fonları ile Avrupa’nın birçok ülkesinden EUREKA projesi sahibi erken aşama yüksek teknoloji şirketlerini buluşturacak.

EUREKA Venture Forum etkinliği, Avrupa ve Türkiye’nin yenilikçilik anlayışının oluşmasında, Türkiye’de sektöre yeni giren firmaların uluslararası arenaya katılımında, yüksek teknolojili ve büyüme odaklı girişimcilerin teşvik edilmesinde etkin bir rol oynayacak. Etkinlikte Türkiye’nin iş dünyası için yenilikçi, yatırım için cazip ve ödüllendirici bir ülke olduğu vurgusu yapılacak.

EUREKA Hakkında

Pazar odaklı, kısa sürede ticarileşebilecek ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklendiği uluslararası işbirliği platformu niteliğinde olan EUREKA Programı’nın Temmuz 2012 – Haziran 2013 tarihleri arasındaki dönem başkanlığını Türkiye üstlendi. Dönem başkanı olarak 42 ülke ve Avrupa Komisyonu’nun liderliğini yapan Türkiye, bu süre zarfında EUREKA Programı’nın geleceğine yön verilmesinde etkin rol alacak.

Türkiye’nin EUREKA Dönem Başkanlığı ile birlikte, 27. yıldönümünü kutlayan Program, bugüne kadar 4 bini aşkın projeyle 30 Milyar Avro’ya yakın Ar-Ge hacmi oluşturdu. Bir EUREKA projesine yapılan 1 milyon Avro’luk kamu finansal desteği ortalama 13 milyon Avro’luk bir katma değer meydana getirdi.

Türkiye EUREKA Dönem Başkanlığı önceliklerinden birisi de yeniliğin finansmanı olurken, EUREKA Venture Forum bu öncelik kapsamında düzenleniyor.

Son kayıt tarihinin 14 Eylül 2012 olduğu forum ve program hakkında daha fazla bilgiyi www.eureka.org.tr adresinden edinebilirsiniz. EuVF kayıt sayfasından etkinliğe kayıt olabilirsiniz.

Haberimizi teknoloji girişimcileri/firmaları/yatırımcıları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.753 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Bilişim / Teknoloji, Ulusal, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor