Üniversiteli Girişimciler, Bu Global Yarışma Sizler İçin!

Türkiye’de bu yıl ikincisi düzenlenen ve kazananın New York’daki dünya finaline katılacağı Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’na başvurular başladı. Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, Vodafone'un ana sponsorluğu ile Biz Consulting tarafından Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Yarışmaya, şirketini en az 6 ay önce kurmuş ve şu anda üniversitede okuyan girişimciler katılabiliyor. Aralarında Ali Sabancı, Faruk Eczacıbaşı, Serpil Timuray, Mustafa Boydak, Gülden Türktan, Gülden Yılmaz gibi iş liderlerinin bulunduğu jürinin değerlendirmesi sonucu 1’inci olacak yarışmacı 15-16 Kasım 2012 tarihlerinde New York’daki finale katılacak. İşte üniversiteli girişimcilere yönelik yarışmanın detayları..

Türkiye’de bu yıl ikincisi düzenlenen ve kazananın New York’daki dünya finaline katılacağı Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’na başvurular başladı.

Global Students Entrepreneur Awards (GSEA), 1999'dan bu yana dünyada üniversiteliler arasında girişimciliği teşvik eden dev bir yarışma düzenliyor. Dereceye girenlerin 150 bin dolara yakın değerde ödül alacağı bu yarışma, son 11 yılda birbirinden farklı çok sayıda girişimciyi iş dünyasına tanıttı.

Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, Vodafone'un ana sponsorluğu ile Biz Consulting tarafından Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Yarışmaya, şirketini en az 6 ay önce kurmuş ve şu anda üniversitede okuyan girişimciler katılabiliyor. Aralarında Ali Sabancı, Faruk Eczacıbaşı, Serpil Timuray, Mustafa Boydak, Gülden Türktan, Gülden Yılmaz gibi iş liderlerinin bulunduğu jürinin değerlendirmesi sonucu 1’inci olacak yarışmacı 15-16 Kasım 2012  tarihlerinde New York’daki finale katılacak.

Kimler Katılabilir?

  • Başvuru tarihinde geçerli bir üniversite veya yüksekokulda okuyan öğrenciler,
  • MBA, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri,
  • Öğrencinin şirketinin sahibi veya çoğunluk hissesine sahip olması gerekiyor.
  • Şirketin en az son 6aydır kesintisiz faaliyette bulunması gerekiyor.

"Global Üniversiteli Girişimci Yarışması" Hakkında

1998 yılında Saint Louis Üniversitesi tarafından başlatılan Global Students Entrepreneur Awards (GSEA), tüm dünyadaki üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek ve gelecek kuşak girişimcilerin yetiştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Dünyadaki girişimcilik ekosisteminde prestij sahibi olan yarışma bu yıl ilk kez Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Bizz Consulting işbirliğinde Türkiye'deki üniversite öğrencilerine de açıldı. Yarışmaya bir yandan üniversiteye devam ederken, bir yandan da kendisine ait bir şirketi olan (minimum 6 aylık) ve onu işleten öğrenciler katıldı. Ülke birincisi olan girişimciler bu yarışma sayesinde Türkiye'de ve Amerika'daki diğer üniversiteli girişimcilerle bilgi ve deneyim paylaşma şansına ve uluslar arası girişimcilik ağlarına dahil olma fırsatını yakalıyorlar.

Girişimcilik ruhunuza güveniyor, şirketinizin bir başarı öyküsüne dönüştüğüne inanıyor ve kendinizi dünya çapında tanıtmayı hedefliyorsanız, hemen bu yarışmaya başvurun.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi için www.universiteligirisimci.com sitesini ziyaret edebilir, başvuru sayfasından yarışmaya başvurabilirsiniz. Son başvuru: 30 Eylül.

Haberimizi üniversiteli girişimcilerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.720 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal, Uluslararası, Yarışma, Girişimci Ekosistemi
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor