Masyon.Com'da Uzman Editörler Sizin İçin Fırsat Araştırıyor!

"En ucuzu biziz", "daha ucuzu yok" vb neredeyse tüm e-ticaret siteleri tarafından kullanılan bu sloganlar hergeçen gün gerçekten uzak, sadece "iddia" içerecek şekilde karşımıza çıkacak ve "güvenilir site" ve "ucuz" site arayışları artacak. Daha ucuzu varken neden pahalıya alalım ? Dolayısıyla da, gerçek fırsattan haberdar olmak, aradığımız ürünü satan güvenilir internet siteleri arasında en ucuzunu bulmak çok önemli hale gelecek, geldi bile. Gerçek fırsatlarla ilgili güvenilir bilgiye vakit harcamadan ulaşma ve en ucuz fiyattan alışveriş sağlayan araştırma sitesi Masyon.com açıldı!.. Masyon.Com ile size özel fırsatları editörler sizler için buluyor. Detaylar haberimizde..

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) E-Ticaret İşlemleri 2012 ikinci çeyrek sonuçlarını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Sanal Pos ile yapılan tüm satışları kapsayan bu çalışmada öne çıkan hususlar çok kısaca;

  • 2012 ikinci çeyrekte 7.3 milyar TL’lik e-ticaret hacmi oluşmuş ve 36 milyon adet işlem yapılmış.
  • 2011’in aynı dönemine göre %40.5’lik büyüme gerçekleşmiş.
  • 2012 ikinci çeyrekte internetten yapılan işlem başı tutar ise 194 TL’ye ulaşmış (2011 ikinci çeyrek tutarı 183 TL).

Detaylı bilgilere ilgili BKM sayfasından ulaşabilirsiniz. Gördüğünüz üzere, e-ticaret müthiş bir artış eğiliminde. Bu, 2012 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni TTK ile daha da artacak; çünkü neredeyse tüm şirketlerin web sitesi kurma zorunluluğu var ve sağda solda gördüğümüz tüm bilgisayarcılar vs e-ticaret sitesi kuracaklar.

"En ucuzu biziz", "daha ucuzu yok" vb neredeyse tüm e-ticaret siteleri tarafından kullanılan bu sloganlar hergeçen gün gerçekten uzak, sadece "iddia" içerecek şekilde karşımıza çıkacak ve "güvenilir site" ve "ucuz" site arayışları artacak. Daha ucuzu varken neden pahalıya alalım ? Dolayısıyla da, gerçek fırsattan haberdar olmak, aradığımız ürünü satan güvenilir internet siteleri arasında en ucuzunu bulmak çok önemli hale gelecek, geldi bile.

Gerçek fırsatlarla ilgili güvenilir bilgiye vakit harcamadan ulaşma ve en ucuz fiyattan alışveriş sağlayan araştırma sitesi Masyon.com açıldı!..

Masyon.com editörleri, bütün e-ticaret sitelerini ayrım yapmaksızın inceliyor, fiyatıyla gerçek fırsat niteliğinde olan ürünleri araştırıyor, buluyor ve ilgili kategoriler altında yayınlıyor. Sitenin en önemli farkı, otomatik bir arama motoruna değil, editörlerin gerçekleştirdiği araştırmaya dayalı bir sistem ile çalışması. Site, editörleri aracılığı ile tüm verileri değerlendirerek, süzgeçten geçiriyor, gerçek fırsat niteliği taşıyan fiyatlar ve ürünleri seçiyor; örneğin ödeme sayfasında https özelliği olmayan, iletişim gibi bazı temel bilgileri eksik olan sitelerin fırsat ürünlerini dikkate almıyor ve yayınlamıyor.

Masyon.Com'un kurucusu İbrahim Akgün girişimi hakkında şunları söylüyor; 

"2 tane temel kavramımız var: 1) güvenilir site, 2) fırsat. Güvenli alışveriş kriterlerini yerine getiren (sanal pos, güvenlik sertifikası, sicil, ürün kalitesi…vb) siteleri tarayarak, gerçek fırsatları araştıran, bulan ve yayınlayan Masyon.com tam bize göre. Sitenin "fırsat" kelimesinden anladığı öyle 3 kuruşluk indirimler değil; eğer, bir ürünün en ucuza satıldığı site ile ikinci en ucuza satıldığı site arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa sitede yayınlanmıyor. Yani, "aman bu da çok büyük bir fırsat" diyip de kimseyi yanlış yönlendirmiyor.

Masyon.com, bunları bir de derecelendiriyor. Örneğin, bebek beslenme ile alakalı en ucuz ürünün fiyatı ile bu fiyata en yakın fiyatlı site arasındaki fiyatsal fark %5 ise 1. derece fırsat olabiliyorken, fark %20 olduğunda 3. derece fırsat olmaktadır.

Mesela, bir arkadaşınızın yakında doğum günü var var ve siz onun için en kalitelisini, kendi bütçeniz için de en ucuz fiyatları arıyorsunuz… Yapmanız gereken Masyon.com‘a üye olup yüzlerce e-ticaret sitesinde yayınlanan ürünleri ve sadece belli bir kategoriyi takip etmek… Ya da almak için fırsat kovaladığınız pahalı parfümü, rimeli  vb pek çok şeyi Kişisel Bakım Sağlık kategorisinde bulabilirsiniz.

Özetle, masyon.com sayesinde; onlarca site gezmeden, keyifli, kolay, rahat ve avantajlı alışveriş imkânına kavuşuyoruz. Üstelik, normalde bilmediğimiz, takip etmediğimiz sitelerin fırsatlarını da kaçırmamış oluyoruz, bu çok önemli bir detay.

Unutmadan, sitede yayınlanan fırsatların tamamını editörler buluyor, otomatik bir derleme söz konusu değil. Zaten kampanya metinlerinden de bu anlaşılmaktadır."

Sözü daha fazla uzatmadan sizleri Masyon'u incelemeye davet ediyoruz. Evet, www.masyon.com’a üye olarak, sitenin e-bültenine kayıt olarak ve siteyi sosyal ağlarda takip ederek gerçek fırsatlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Tüm okurlarımıza avantajlı, fırsat dolu alışverişler diliyor, haberimizi ilgi ve bilginize sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.934 kişi okudu.
Kategori: İnovasyon, Bilişim / Teknoloji, İş Fikirleri, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor