Reel Sektörden Sonra Hizmet Sektörlerine de Teşvik Geliyor!

Hükümetin teşvik paketine bir yenisi daha eklendi. Bu kez hizmet sektörü desteklenecek. Sağlıktan eğitime, bilişimden film sektörüne kadar Türkiye'ye ilgiyi artırmak için büyük avantajlar sağlanacak. Paketi açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşviklere hemen başvurulabileceğini söyledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve ekibinin "Hizmet İhracatında Yeni Dönem" temalı basın toplantısında ki sunumunun tamamına buradaki pdf dosyasından ve detay dokümanlara ilgili İhracat Bilgi Platformu sayfasından ulaşabilirsiniz. İşte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıkladığı teşvik paketi..

Hükümetin teşvik paketine bir yenisi daha eklendi. Bu kez hizmet sektörü desteklenecek. Sağlıktan eğitime, bilişimden film sektörüne kadar Türkiye'ye ilgiyi artırmak için büyük avantajlar sağlanacak. Paketi açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşviklere hemen başvurulabileceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dün bir basın toplantısı düzenleyerek "Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" ile ilgili bilgiler verdi. Bu düzenlemenin sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerini bir araya getirdiğini açıklayan Çağlayan, desteklerle ilgili özetle şu bilgileri verdi:

125 Milyon Liralık Kaynak

  • Desteklerle ilgili ayrılan bütçe yaklaşık 125 milyon lira. Bundan sonraki yıllarda bütçenin daha da artırılmasını amaçlıyoruz.
  • Yıllık ticaret hacmi 50 milyar dolar civarında olan bilgisayar oyunu sektöründen ülkemizin en az bir milyar dolar pay alabileceğini düşünüyoruz.
  • Bu yöndeki faaliyetleri desteklemek amacıyla bilgisayar oyunlarının pazara giriş giderlerini yüzde 50 ve oyun başına 100 bin dolara kadar destekliyoruz.

Bilişimciye ve Eğitimciye Ofis Yardımı

Teknokentlerin, yurtdışında silikon vadilerinde açacakları bilişim merkezlerinin yıllık kira giderlerini ve bu merkezlerde çalıştıracakları iki personelin maaşlarını yüzde 80 ve yıllık 600 bin dolara kadar destekliyoruz.

  • Yüksek ve orta öğretim kurumlarının yurtdışında açacakları ofislerin yıllık kira giderlerini yüzde 60 ve 200 bin dolara kadar destekleyeceğiz.
  • Eğitim kurumlarımız bu destekten her bir birim için 4 yıl olmak üzere toplam 10 birim için yararlanabilecekler.
  • Sağlık kuruluşlarımızın yurtdışından getirecekleri yabancı hastaların uçuş giderlerini yüzde 50 ve hasta başına bin dolara kadar destekleyeceğiz.

Latin Amerikaya Film İhracatı

Film sektörünün kârlılığı en yüksek sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Çağlayan, şunları söyledi: "Nuri Bilge Ceylan ve Ferzan Özpetek gibi ödüllü yönetmenlerimiz ile Türk Sineması yurtdışında yeni pazarlara girerken, dizi filmlerimizin gösterildiği ülke sayısı 77'ye ulaştı. Rusya, Çin ve Latin Amerika pazarlarına yoğunlaşarak 2023'te 1 milyar dolarlık film ihracatını hedefliyoruz."

Çağlayan, şirketlerin Türk filmlerine verdikleri reklamların giderlerini yüzde 50 ve film başına 100 bin dolara kadar destekleyeceklerini bildirdi. Çağlayan ayrıca DVD, dublaj, altyazı ve medya reklam giderlerinin yüzde 50 ve film başına 100 bin dolara kadar destekleneceğini söyledi.

İşte Bakan Zafer Çağlayan'ın açıklamaları;

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve ekibinin "Hizmet İhracatında Yeni Dönem" temalı basın toplantısında ki sunumunun tamamına buradaki pdf dosyasından ve detay dokümanlara ilgili İhracat Bilgi Platformu sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haberimizi hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren ya da bu sektörlere yönelik fikirleri/projeleri olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor