Aldıkları Fabrikayı Yurtiçine Taşıdılar, İhracata Başladılar!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde derin dondurucu ve oteller için mini buzdolapları üreten Kaysu, Avrupa’dan satın aldığı fabrikayı 1,5 yıl önce Kayseri’ye taşıdı ve Avrupa'ya ihracat yapmaya başladı. Son teknolojiye sahip fabrika, kısa zamanda ürettiği derin dondurucuları Avrupa ülkelerine satmaya başladı. 60 ülkeye ihracat yapan firmanın bu yılki hedefi 15 milyon dolarlık ihracat yapmak. Kaysu-Kleo Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sistemleri Şirketi, 2 yıl önceki yatırımlarının meyvesini almaya başladı. Detaylar haberimizde..

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde derin dondurucu ve oteller için mini buzdolapları üreten Kaysu, Avrupa’dan satın aldığı fabrikayı 1,5 yıl önce Kayseri’ye taşıdı ve ihracat yapmaya başladı. Son teknolojiye sahip fabrika, kısa zamanda ürettiği derin dondurucuları Avrupa ülkelerine satmaya başladı.

60 ülkeye ihracat yapan firmanın bu yılki hedefi 15 milyon dolarlık ihracat yapmak. Kaysu-Kleo Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sistemleri Şirketi, 2 yıl önceki yatırımlarının meyvesini almaya başladı.

Kaysu, mali açıdan sıkıntı yaşayan Orta Avrupa ülkelerinden Slovenya’da Kleo markasıyla derin dondurucu üretimi yapan şirketle masaya oturdu. Firma, önce ortaklık teklifinde bulundu. Sonrasında ise satışını yapmak istediğini duyurdu. Bunun üzerine, İtalyanlar tarafından kurulan son teknolojiye sahip ve A plus enerji seviyesi ürünler üreten fabrikayı satın aldı. Şirket, 8 milyon 800 bin euroya kurulan fabrikayı Kayseri’ye taşıma kararı aldı. Kısa süren çalışmalar ardından tesis organize sanayi bölgesine getirilerek üretim yapmaya başladı.

Kaysu-Kleo Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sistemleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Filiz, Kleo markasıyla ürettikleri derin dondurucuların hem iç hem de dış piyasada çok tutulduğunu aktardı. Filiz, yeni tesisle birlikte derin dondurucu üretimlerinin yüzde 30 arttığını kaydetti. Filiz, ürünlerin büyük rağbet gördüğünü belirterek, “Avrupa ülkelerinin yarısına farklı tasarıma sahip derin dondurucuları ihraç ediyoruz. Tesisin önemli özelliği farklı tasarımlarda, kenarları yuvarlak derin dondurucu üreten başka tesis yok. Bu tasarımı ise tüketici tarafından daha çok dikkat çekiyor.” dedi.

Metin Filiz, fabrikayı satın aldıkları Slovenya’ya numune derin dondurucu ürünler gönderdiklerini ve kısa zaman sonra fabrikayı satın aldıkları bu ülkeye de ihracata başlayacaklarını anımsattı. Lübnan, Irak dışında daha çok bu ürünleri Avrupa ülkelerine gönderdiklerini ifade eder Filiz, “Tam kapasite üretim yapıyoruz. Günlük 250 adet derin dondurucu üretimi var. Hem Kleo markası ile hem de farklı markalarla birçok ülkeye ürün gidiyor.” şeklinde konuştu.

İşadamı Metin Filiz, iç piyasada da ürünün çok tutulmasının ardından Ankara, İstanbul, Erzurum, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, İzmir, Trabzon ve Samsun’da bölge bayi satış noktaları oluşturarak ürün gönderdiklerini anlattı. Geçen yıl 11.5 milyon dolar ihracat yaptıklarını dile getirerek, 2012 yılı ihracat hedeflerinin 15 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Başarılı iş modellemeleri için Kaysu - KLEO'yu tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.387 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, İş Fikirleri, Reel Sektör, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Ömer Cenk Güven
Ömer Cenk Güven
Aynı stratejiyi çin saat konusunda yaptı ve Dünyada İsviçreyle birlikte saat konusunda markalaşan bir ülke oldu. Tebrik ediyorum...

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor