Kim Kiminle Nerede Ne Yapıyor ? Hepsi Yeni Sosyal Ağ Ollaa'da!

Üniversite öğrenimlerine devam eden Türk öğrenciler Ahmet Alp Balkan, Uğur Kumru ve Ecem Ünal hayallerindeki mobil sosyal ağ projesini hayata geçirdi! “Hayatı paylaşmanın basit ve eğlenceli yolu” sloganıyla yola çıkan ”ollaa” yayın hayatına başladı. ollaa, akıllı telefon kullanıcılarının neler yediklerini, içtiklerini, izlediklerini, dinlediklerini ve bunların yanında neler satın aldıklarını ve oynadıklarını paylaştıkları bir mobil sosyal ağ olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ayrıca, ollaa aracılığıyla arkadaşlarının nerelerde, kimlerle neler yaptığını da takip etme imkanı bulan kullanıcılar bu sayede şehrin güzelliklerini de keşfetme imkanına sahip oluyor.İşte detaylar..

Üniversite öğrenimlerine devam eden Türk öğrenciler Ahmet Alp Balkan, Uğur Kumru ve Ecem Ünal hayallerindeki mobil sosyal ağ projesini hayata geçirdi! “Hayatı paylaşmanın basit ve eğlenceli yolu” sloganıyla yola çıkan ”ollaa” yayın hayatına başladı. Bizde bu güzel projenin detaylarını sıcağı sıcağına siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

ollaa, akıllı telefon kullanıcılarının neler yediklerini, içtiklerini, izlediklerini, dinlediklerini ve bunların yanında neler satın aldıklarını ve oynadıklarını paylaştıkları bir mobil sosyal ağ olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ayrıca, ollaa aracılığıyla arkadaşlarının nerelerde, kimlerle neler yaptığını da takip etme imkanı bulan kullanıcılar bu sayede şehrin güzelliklerini de keşfetme imkanına sahip oluyor.

ollaa sayesinde, öğlen yemeğinde yediğiniz yemeğin fotoğrafını çekip, lokasyon bilgileri ve birlikte yemek yediğiniz arkadaşlarınızı etiketleyerek Facebook, Twitter ve Foursquare’den paylaşarak tüm takipçilerinizi bilgilendirebiliyorsunuz. Kim bilir, yarın bir başka arkadaşınız da bu mekana gelmek isteyebilir!

Kullanıcı dostu eğlenceli arayüzü ile ollaa’da günlük aktivitelerinizi paylaşırken arkadaşlarınızı da rahatlıkla takip edebilir, aktivitelerini yorumlayabilir, beğenebilirsiniz. Kendinizi arkadaşlarınızın paylaşımlarıyla sınırlandırmak istemiyorsanız, şehirdeki trendleri takip edebilir, yenilikleri keşfedebilirsiniz.

Üç Bilkent Üniversitesi öğrencisinin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği ollaa, 2012 Etohum’da henüz yayına girmeden en değerli 40 girişimden biri olmuştu. Global başarı hedefiyle yola çıkan ollaa ekibi bu nedenle ilk olarak İngilizce dil seçeneği ile yayına başladı.

ollaa, ilk olarak iPhone uygulaması ile internet kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Yayınlandığı ilk günden itibaren yüzlerce kişi aktif olarak kullanmaya başladı. App Store’dan indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Android telefonlar için hazırlanan versiyonu da çok yakında Play Store’da yerini alacak olan ollaa, akıllı telefon kullanıcılarının %80’ine bu sayede ulaşmayı planlıyor.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri olan öğrenci girişimcilerimizin bilgilerine https://ollaa.com/about sayfasından ulaşabileceğiniz gibi, kendi profilinizi oluşturup sayfalarından ekleyerek sosyallleşmeye de başlayabilirsiniz.

Bilkentli genç girişimcilerimiz Ahmet Alp Balkan, Uğur Kumru ve Ecem Ünal'ı  tebrik ediyor, girişimcileri ollaa için kendilerine başarılar diliyoruz.

Girişimci ruha sahip tüm girişimcilerimize "Girişmenin yaşı, girişmeyince de fikrinizin bir anlamı yok" diyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor