5. Akdeniz Uluslararası Girişimcilik ve İş Fırsatları Fuarı Başlıyor !

AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi (AKGİM) tarafından ‘İşin yoksa gel’ sloganıyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek Akdeniz Uluslararası Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi 16-18 Mart 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenecek 5.Akdeniz Uluslararası Girişimcilik ve İş Fırsatları Fuarı’na katılacak firmaların 12 binden fazla üniversite mezunu için istihdam talebinde bulunduğu bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenecek 5.Akdeniz Uluslararası Girişimcilik ve İş Fırsatları Fuarı’na katılacak firmaların 12 binden fazla üniversite mezunu için istihdam talebinde bulunduğu bildirildi.

AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi (AKGİM) tarafından ‘İşin yoksa gel’ sloganıyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek Akdeniz Uluslararası Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi 16-18 Mart 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek. Fuar öncesinde bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan AKGİM Müdürü Kenan Yüce, mezunlarına iş sağlamak için ilkini 2008′de düzenledikleri fuarın bu yıl uluslar arası hüviyet kazandığını söyledi. Bu yıl bir ilke daha imza atılarak istihdamın yanı sıra girişimciliğe de yer verildiğini anlatan Yüce, “Türkiye istidam sorununu çözecekse bunu sadece iş arayanlara iş sağlamakla değil kendi işini kurmak isteyenlerle de çözecek. Bu yıl hem iş bulmak hem de kendi işini kurmak isteyen adaylara da iş kurmayla ilgili firmalarımız fırsatlar sunacaklar.” diye konuştu.

Fuara katılan 5 firma belli sayıdaki girişimciye, bayilik vermek suretiyle, kendi işini kurma imkanı sunacak. Geçen yıl 8 bin 663 kişinin iş bulmasına aracılık eden fuara bu yıl grup şirketleri dahil edildiğinde 250 firmanın katılacağı bilgisini veren Yüce, “Şu ana kadar firmalardan gelen istihdam talebi 12 bin 552. Bu sayı artmaya devam ediyor.” dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, fuarı düzenlemedeki amaçlarının mezun ettikleri öğrenciler ile nitelikli eleman arayan iş yerlerini buluşturmak olduğunu kaydetti.

AÜ mezunlarının yanı sıra iş arayan herkese açık olan fuara katılmak isteyenler için Antray’ın Kepez’deki hareket noktası, Meydan’daki Festival Çarşısı önü ve üniversite kampusundan ücretsiz ring seferler düzenlenecek. Bu yıl bir ilk daha gerçekleştirilerek Antalya’da sanayi, tarım, sağlık, turizm, hizmet ve güvenlik sektörlerinde en fazla istihdam sağlayan 11 firma ödüllendirilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor