Genç Girişimcinin Tesettür Tasarımları Yarışmada Birinci Oldu

Fatma Çakır Sevildi, 26 yaşında olmasına rağmen moda dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Liseyi ve üniversiteyi başarıyla bitiren tasarımcı, geçtiğimiz ay 2 bin 500 kişinin katıldığı uluslararası bir yarışmada dereceye girdi. İngiltere’de düzenlenen uluslararası tesettür kıyafetleri yarışması “Silk Route StyleIn” sonuçlandı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı yarışmada ülkemizi Fatma Çakır Sevildi temsil etti. “Yeni Osmanlı” temalı özgün tasarımıyla Rabia Z. ve Adnan Khalid gibi ünlü moda tasarımcılarından oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda 15 finalist arasına girdi ve 8. oldu.

Fatma Çakır Sevildi, 26 yaşında olmasına rağmen moda dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Liseyi ve üniversiteyi başarıyla bitiren tasarımcı, geçtiğimiz ay 2 bin 500 kişinin katıldığı uluslararası bir yarışmada dereceye girdi.

İngiltere’de düzenlenen uluslararası tesettür kıyafetleri yarışması “Silk Route StyleIn” sonuçlandı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı yarışmada ülkemizi Fatma Çakır Sevildi temsil etti. “Yeni Osmanlı” temalı özgün tasarımıyla Rabia Z. ve Adnan Khalid gibi ünlü moda tasarımcılarından oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda 15 finalist arasına girdi ve 8. oldu.

Henüz çocuk yaşlarda başlamış tasarıma merakı. Lise eğitimi de bu merakın nihayetinde şekillenmiş. Kabala Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde tekstil okuyan tasarımcı, bölümünü birincilikle bitirmiş. Gazi Üniversitesi Moda Tasarımı Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamlamış ardından. Bir de üniversiteyle eşzamanlı devam ettiği Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde stilistlik eğitimi var. 2008′de onur belgesiyle mezun olan tasarımcı, ailevî nedenlerle tasarıma 1 yıl ara verse de bugün profesyonel bir şekilde devam ediyor. Ancak yaklaşık iki yıl önce İbrahim Burak Sevildi ile yolları kesiştiğinden artık Ankara’da değil İstanbul’da…

Sevildi’nin eşi de kendisi gibi tasarımcı. Daha çok grafik çalışmaları yapıyor. Sevildi, “İkimiz de tasarımcı olduğumuzdan hayata aynı pencereden bakıyorduk. Beni çok cesaretlendirdi ve evlendikten yaklaşık 2 ay sonra burayı açtık.” diyor. Kolay değil tabii Fatih gibi yıllardır yüzlerce gelinlik ve abiye dikimlerinin yapıldığı, kökleşmiş markaların olduğu bir yerde tutunmak. Bu süreçte sosyal medya yetişmiş imdada. Sevildi, müşterilerinin yüzde 90′ının kendisini internetten bulduğunu söylüyor. Kış aylarında olmamıza rağmen işleri de durgun değil. Tabii bunda yine sosyal medyanın etkisi büyük. Çünkü o, tüm çizimlerini ve tasarımlarını Facebook’ta ve Twitter’da paylaşıyor.

Kendisinin en çok beğendiği modacılar arasında Hakan Yıldırım ve Dilek Hanif bulunuyor. Yabancılardan takip ettiği isimler ise Lübnanlı Elie Saab, Dior’un tasarımcısı John Galliano ve Karl Lagerfeld. 26 yaşındaki genç moda tasarımcısının geleceğe dair planları arasında, kişiye özel gelinlik ve abiye sektöründe öncü olmak ve aynı zamanda akademik kariyerini sürdürmek var. Bunun için çalışmalara şimdiden başlamış. ‘Tasarımcının El Kitabı’ adı altında, içinde teknik ve artistik çizimlerin bulunduğu bir kitap hazırlamış. Sponsor bulduğu an bu kitabı yayımlayacak…

Jüri Üyeleri Arasında Ortadoğulu Modacılar Var

Islamic Design House ve İngiltere merkezli Silk Route firmasının ortak gerçekleştirdiği “Silk Route StyleIn” yarışması 2007 yılından bu yana yapılıyor. Sanal ortamda düzenlenen yarışmanın amacı tesettür tasarımları yapabilen genç yetenekleri keşfetmek. Birinci olan kişi Silk Route firmasına koleksiyon hazırlıyor ve 6-7 dergide tasarımları yer alıyor. Dereceye girene maddi bir ödül de veriliyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında Silk Route firmasının baş tasarımcısı Adnan Khalid ve moda tasarımcısı Rabia Z. ile Muna AbuSulayman var.

Zaman gazetesinden Esra Keskin Demir'in haberidir.

Girişim Haber olarak Fatma Çakır Sevildi'yi tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor