Girişimci Kobiler için 6. "Başarılı Kobi Yarışması" Başlıyor!

İstanbul Ticaret Odasu (İTO) yenilikçi ve rekabetçi anlayışıyla katma değer oluşturan işletmeleri desteklemek amacıyla, 2011 yılının en başarılı KOBİ’lerini seçiyor. Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) yönelik faaliyetlerini çeşitlendirerek sürdüren İTO, KOBİ’leri ödüllendirmek amacıyla başlattığı yarışmayı bu yıl 6. kez düzenliyor. “İyi Olan Öne Çıksın” sloganıyla düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 6.Başarılı KOBİ Yarışması için başvurular 16 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek. İşte detaylar..

İstanbul Ticaret Odası (İTO) yenilikçi ve rekabetçi anlayışıyla katma değer oluşturan işletmeleri desteklemek amacıyla, 2011 yılının en başarılı KOBİ’lerini seçiyor. Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) yönelik faaliyetlerini çeşitlendirerek sürdüren İTO, KOBİ’leri ödüllendirmek amacıyla başlattığı yarışmayı bu yıl 6. kez düzenliyor.

“İyi Olan Öne Çıksın” sloganıyla düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 6.Başarılı KOBİ Yarışması için başvurular 16 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek.

Yarışma; aşağıdaki 7 ayrı kategoride gerçekleştirilecek;

  • Teknoloji ve İnovasyon,
  • İhracat Başarısı,
  • Yan Sanayide Başarılı KOBİ,
  • Kalkınmada Öncelikli Yörelerde Başarılı KOBİ,
  • Kadın Girişimciler,
  • Genç Girişimciler,
  • Başarılı Meslek Liseleri veya Meslek Yüksek Okulları

Yarışmaya katılan KOBİ’ler, STK temsilcileri, akademisyenler ve çeşitli kurumların uzmanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından titiz bir incelemeden geçirilerek seçilecek.

Başvuru Şartları

  • KOBİ sıfatını taşıyan,
  • 1/1/2008 tarihinden önce kurulmuş olan,
  • 1-250 arasında işçi çalıştıran*,
  • Sermayesinin %25'inden fazlası büyük ölçekli işletmelere,
  • %51'inden fazlası Belediye, İl Özel İdaresi vb. kuruluşlara ait olmayan,
  • İmalat ve Hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren İstanbul Ticaret Odası üyesi, Türk Yan Sanayi Borsası üyesi veya Teşvik Yasası Kapsamında K.Ö.Y Grubuna Giren İl'lerde faaliyet gösteren KOBİ'ler katılabiliyorlar.
  • Firmalar birden fazla kategoride,
  • Daha önce bu yarışmada ödül almış firmalar ödül kazandıkları kategoride,
  • Çoğunluk hisseleri İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, çalışanları ve Yarışma Jürisi üyeleri ile bunların birinci derece akrabalarında bulunan firmalar hiçbir kategoride katılamıyorlar.

Toplam Ödül 630 Bin Lira
 
Bu yıl en başarılı KOBİ’lere verilecek ödüller de artırıldı. Yarışma sonucunda birinci olan firmalara çeşitli konularda 60 bin lira değerinde, ikinci olan firmalara ise 30 bin lira değerinde destekler verilecek. Bu destekler, danışmanlık, yurtdışı fuara ücretsiz katılım, sigorta, iş yeri yıllık kira, pazar araştırması ve Ar-Ge personel şeklinde olacak. Ayrıca dil kursu, İTO Kandilli Cemile Sultan Tesisleri’nde İş Yemeği ve diz üstü bilgisayar hediyeleri de ödüller arasında. Yine başarılı olan Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okullarına teçhizat desteği yapılacak. Yedi kategoride verilecek toplam ödül tutarı ise 630 bin TL’yi buluyor.

"Bu Yarışmanın Esas Özelliği, Ortaya Koyduğu Kobi Rüzgarıdır”
 
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Başarılı KOBİ Yarışması’nı katma değerli üretim, küresel pazarlara açılım ve öncü uygulamalar gibi önemli temalar üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi. Yalçıntaş, yarışmada farklı kategorilerde önemli ödüller bulunduğunu belirterek, “Bu yarışmanın esas özelliği, oluşturduğu motivasyondur, ortaya koyduğu KOBİ rüzgarıdır” dedi.
 
KOBİ'leri ekonominin ‘güvenlik anahtarı’ olarak niteleyen Yalçıntaş, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olabilmesi için dayanak noktasının da, yine KOBİ'ler olduğunu söyledi.

Türkiye'de 3 Milyon 222 Bin 133 Kobi Var
 
Başkan Yalçıntaş, Türkiye'de hizmet sektörü dahil tüm işletmelerin yüzde 99.9'unu KOBİ’lerin oluşturduğunu kaydetti. Başkan Yalçıntaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Türkiye’de KOBİ sıfatını taşıyan, yani 250’den az çalışanı olan, 3 milyon 222 bin 133 girişim bulunuyor. KOBİ’lerin yüzde 82’si hizmetler ve ticaret, yüzde 13’ü ise imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyor. KOBİ’ler Türkiye’de; toplam istihdamın yüzde 78’ini üstleniyorlar. Yine toplam yatırımların yüzde 50’sini ve toplam ihracatın yüzde 59’unu KOBİ'ler yapıyor. Daha da önemlisi, toplam katma değerin yüzde 55’ini KOBİ’ler üretiyor. Toplam krediler içinden yüzde 24 pay alıyorlar. Bu rakamlar da gösteriyor ki, KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin temel taşlarıdır, sıçramasını sağlayacak asli unsurlardır.”

2011 Yılı Başarılı KOBİ Yarışması’na katılmak isteyen firmalar, başvuru formu ve yarışma katılım koşulları hakkında www.itokobiyarismasi.com adresinden bilgi alabilirler. Ayrıca Katılım şartlarıyla ilgili detaylı bilgi kobiyarismasi@ito.org.tr adresinden ya da 0212 455 47 76 numaralı telefondan edinilebilir. Aday kobilerin 16 Ocak 2012 tarihine kadar İTO KOBİ Araştırma ve Geliştirme Şubesi’ne başvurmaları gerekiyor.

Kobi sahibi/ortağı/yöneticisi olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Utku
Utku
KOBİ lere yeterince dikkat çekilmediğini düşünüyordum Smile
Yarışma oldukça yerinde olmuş.Umarım katılım da  çok olur.
Teşekkürler.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor