TEB "Akıl Fikir Yarışması" Başladı

İnovasyonda dünyanın en iyi 8 bankasından biri olarak gösterilen TEB, geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Yarışması ile finans ve bankacılık sektöründe fark yaratan projeleri ödüllendiriyor. Üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve TEB müşterileri; ‘icat çıkaran’ fikirleri ile 31 Aralık’a kadar yarışmaya başvuru yapabiliyor. Üniversite öğrencisi ve yeni mezun kategorisinde dereceye kalanlar para ödülü ve MBA bursu kazanıyor. Müşteri kategorisinde dereceye kalanlar ise para ödülü ve Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a bilet kazanıyor. İşte detaylar..

İnovasyonda dünyanın en iyi 8 bankasından biri olarak gösterilen TEB, geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Yarışması ile finans ve bankacılık sektöründe fark yaratan projeleri ödüllendiriyor. Üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve TEB müşterileri; ‘icat çıkaran’ fikirleri ile 31 Aralık’a kadar yarışmaya başvuru yapabiliyor. Üniversite öğrencisi ve yeni mezun kategorisinde dereceye kalanlar para ödülü ve MBA bursu kazanıyor.  Müşteri kategorisinde dereceye kalanlar ise para ödülü ve Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a bilet kazanıyor.

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), finans sektörüne yenilikçi fikirler ve yaratıcı projeler kazandırmak amacıyla “İcat Çıkar” sloganı ile hayata geçirdiği “TEB Akıl Fikir Yarışması” nın beşincisi başladı. Üniversite öğrencisi ve yeni mezunların bir kategoride, TEB müşterilerinin ise ayrı bir kategoride değerlendirildiği yarışmada finans sektörünün her alanından proje ve fikir yarışıyor. Bankacılık, leasing, faktoring, portföy yönetimi, yatırım bankacılığı ve tüketici finansmanı dahil oldukça geniş bir alanı kapsayan TEB Akıl Fikir Yarışması’na üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenciler, 5 yıla kadar deneyimli profesyoneller ve TEB müşterileri katılabiliyor.

Bu sayede “TEB Akıl Fikir Yarışması”, finans sektöründe yeni ürün ve hizmetlerden verimliliğe, kampanyalardan yeni teknolojilere kadar pek çok alandaki yeni fikir ve projenin önünü açıyor. Katılımcılar, yarışmanın web sitesi www.icatcikar.com’a girerek bankacılık ve finans sektörü ile ilgili yenilikçi fikir ve projelerini aday gösterebiliyor.

“TEB Akıl Fikir Yarışması”na Yenilikçi Fikirler Bekleniyor

TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş; “Ülkemizde yenilikçilik, yaratıcılık konusunda gerçekleşen en önemli etkinliklerden biri haline gelen “TEB Akıl Fikir Yarışması”nın bu yıl 5’incisini hayata geçiriyoruz. Geleneksel sıfatını kazanan “TEB Akıl Fikir Yarışması“ sayesinde banka olarak kurum kültürü haline getirdiğimiz inovasyonu ülkemizde de yayma konusunda üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl da finans ve bankacılık sektöründe fark yaratacak fikirleri bekliyoruz” dedi.

TEB’in inovasyon alanındaki çalışmaları ile dünyaya örnek gösterildiğini ifade eden Altıntaş; “Tüm çalışanlarının yenilikçi fikirler sunmasına imkan tanıyan TEB, dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Gartner’ın raporuna “vaka çalışması” olarak giren ilk Türk bankası oldu ve  tüm dünyaya örnek gösterildi” dedi. Altıntaş, ayrıca TEB’in Avrupa Finansal Yönetim ve Pazarlama Birliği’nin (EFMA) “Innovation In Retail Banking 2010” raporunda inovasyon yönetimi alanında 50 ülkeden, 145 banka arasında en iyi 8 bankadan biri olarak gösterildiğine dikkat çekti.

Yarışmaya son başvuru tarihi 31 Aralık

Başvuruların 31 Aralık 2011 tarihine kadar www.icatcikar.com sitesinden yapıldığı yarışmada, üniversite öğrencisi – yeni mezun öğrenci kategorisinin birincisi 15 bin TL, ikincisi 7.5 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL ödül kazanıyor. Aynı zamanda sözkonusu kategoride ilk 3’e girmeyi başaran tüm katılımcılar Bahçeşehir Üniversitesi’nde ücretsiz MBA eğitimi almaya da hak kazanıyor. Finale kalan ilk 10 projenin sahiplerine de mini laptop hediye ediliyor.

TEB müşterileri arasında birinci olan yarışmacı 15 bin TL ödülün yanı sıra Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a katılmaya hak kazanıyor. İkinci olan TEB müşterisi 7.5 bin TL, üçüncü ise 5 bin TL’lik ödülün sahibi oluyor. Ayrıca her iki kategoride finale kalan tüm katılımcılar   birer mini laptop ile ödüllendiriliyor.

 Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyor, yarışmaya katılacak okurlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 7.452 kişi okudu.
Kategori: Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

Elif
Elif
Bankacılık sektöründe böyle bir organizasyonun olması çok iyi olmuş.Ülkemiz bu konuda oldukça gelişiyor bence. MT programlarından sonra bu tür yarışmalar biz öğrencileri teşvik ediyor Smile
Zaten takip ediyordum ama sayenizde hatırlamış oldum, teşekkürler Smile

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor