Bakan Ergün, Silikon Vadisinde Türk Girişimcilerle Buluşacak

ABD'li firmaları Bilişim Vadisi'nde yatırıma davet edecek olan Ergün, firmalara Bilişim Vadisi'nden yer gösterecek. Microsoft'un 1 numarası Steve Ballmer ile de bir araya gelecek olan Ergün, Silikon Vadisi'ndeki Türk girişimcilerle de buluşacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 24 Kasım-1 Aralık 2011 tarihleri arasında ABD'ye bir çalışma ziyaretinde bulunacak. Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD'li firmaları Bilişim Vadisi'nde yatırıma davet edecek olan Ergün, firmalara Bilişim Vadisi'nden yer gösterecek. Microsoft'un 1 numarası Steve Ballmer ile de bir araya gelecek olan Ergün, Silikon Vadisi'ndeki Türk girişimcilerle de buluşacak. 

Ergün, ABD'deki temaslarına Los Angeles ile başlayacak. California Institute of Technology Üniversitesi'ni ziyaret edecek olan Ergün, Los Angeles'teki Türk Akademisyenlerle de buluşacak. Daha sonra San Francisco'ya geçerek, burada The Exploratorium Bilim Müzesi'ni gezecek olan Ergün, Türkiye'de de hayata geçirilmesi planlanan ''Bilim Merkezleri'' Projesi için incelemelerde bulunacak.

Beraberindeki heyetle birlikte Silikon Vadisi'ndeki Türk girişimcilerle bir araya gelecek olan Ergün, Google ve Apple'ı da ziyaret edecek. Silikon Vadisi'ndeki temasları kapsamında buradaki firmaların üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir toplantıda da konuşma yapacak olan Ergün, ABD'deki temaslarının son durağı Seattle'de ise Microsoft'u ve Boeing'i ziyaret edecek.

Bakan Ergün'ün, Microsoft'ta incelemelerde bulunarak, Microsoft'un ''bir numarası'' olarak bilinen Steve Ballmer ile de görüşmesi bekleniyor. Redmond Kampüsü'nde Microsoft'un üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek olan Ergün, kampüs içinde yer alan ''Geleceğin Evi'' ve ''Geleceğin İş Ortamları Laboratuvarı''nı da gezecek.

ABD'deki temasları kapsamında Microsoft başta olmak üzere firmaları Türkiye'de yatırıma davet edecek olan Ergün, Gebze Muallimköy'de kurulma çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi'nden de yer gösterecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.022 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

musakulp
musakulp
haber icin tsk. ederim.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor