Aydın Şenkut'tan Dropcam'a Yatırım

Silicon Valley'in gözde Angel Investor'larından Aydın Şenkut, Wi-Fi video kamera ve akıllı streaming servis hizmeti sunan Dropcam Inc.'e yatırım yaptı.

Silicon Valley'in gözde Angel Investor'larından Aydın Şenkut, Wi-Fi video kamera ve akıllı streaming servis hizmeti sunan Dropcam Inc.'e yatırım yaptı. Accel Partners tarafından yürütülen fon toplama işleminde, 5.8 milyon dolarlık Seri A fonu yatırım alan Dropcam Inc.'e Şenkut'la birlikte Lotus Development Corporation'un kurucusu Nitch Kapor, Triple Point Capital'in Yönetim Kurulu Başkanı Ben Narasin, Bessemer Venture Partners'in ortaklarından David Cowan, Bay Partners'in ortaklarından Salil Deshpande ve Google Plus'ın Vice President'ı Bradley Horowitz para yatırdı.

Accel Partners yöneticisi Sameer Gandhi yatırımdan sonra şirketin yönetim kuruluna girdi. 5.8 milyon dolarlık kaynak, Dropcam'ın San Francisco'daki merkezinde mühendislerin üzerinde çalıştığı cloud tabanlı video platform sisteminin geliştirilmesinde kullanılacak. Dropcam kullanıcılara 7/24 saat internet, akıllı telefon veya tablet üzerinden istedikleri bir yere yerleştirdikleri videoyu izleme imkanı tanıyor. Kullanıcılar ev, iş yeri, evcil hayvan veya çocuklarını yerleştirdikleri video kamera aracılığıyla diledikleri yerden 7/24 takip edebilyorlar. Kullanıcılar siteden 199 veya 279 dolara iki farklı kamera satın alıp, aylık kayıt yapmak için de 8.95 dolar ödeyerek hizmet alabiliyor. 

Turkavenue kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.853 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor