İş ve Girişim Dünyası İGİAD İftar Yemeği ile Bir Araya Geldi

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) her Ramazan geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu yıl 4 Ağustos 2011 tarihinde İBB Florya Sosyal Tesislerinde düzenledi. İGİAD iftarına iş, akademi, sivil toplum ve medya aleminden çok sayıda davetli katıldı. İşte detaylar..

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) her Ramazan geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu yıl 4 Ağustos 2011 tarihinde İBB Florya Sosyal Tesislerinde düzenledi. İGİAD iftarına iş, akademi, sivil toplum ve medya aleminden çok sayıda davetli katıldı.

İş Görenlere Daha Esnek Davranılmalı

Yemeğin hemen sonrasında başlayan programda, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan kürsüye gelerek davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Ramazan ayının güzelliklerine ve gündeme ilişkin birçok konuya temas eden Alkan, iş görenlere Ramazan ayında daha esnek davranılması gerektiğini hatırlattı: "Çalışma hayatında öyle sektörler var ki, iş görenlerin yoğun emeği neticesinde gerçekleşiyor işler. Bu günlerde onlara işverenler olarak biraz daha esnek davranmalıyız. Çalışma saatleri ve koşulları üzerinde biraz daha düşünerek, onlara bu ayda daha fazla yardımcı olmalıyız.  Kolaylaştırmalıyız, zorlaştırmamalıyız… "

Borçlanmalara Dikkat

Alkan, son zamanlarda ülkemizin ana gündemini oluşturan küresel ekonomik kriz söylentilerine ilişkin tedbirli olunması gerektiğini ve borçlanmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi: “Türkiye, son on yıldır ekonomi alanında attığı sağlam adımlarla bu gelişmeler karşısında sağlam bir şekilde duruyor. Kriz çığırtkanlığı yapanlara dikkat etmeliyiz. Temkinli olmalıyız. Türkiye’nin son yıllarda ortaya koymuş olduğu vizyonu doğru okumalıyız. Sizlere tavsiyemiz; bu dönemlerde finans kurumlarıyla olan ilişkilerinize ve borçlanmalarınıza dikkat etmenizdir. Kontrolü elden bırakmamak ve ayağı yorgana göre uzatmak gerekiyor.”

Ticarette Ana Gaye Kâr Değil

Ardından kürsüye gelerek konuşmalarını sürdüren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Yalçıntaş, ticaret yaparken ana gayenin kar elde etmek olmadığını dolayısıyla tüccarların bunun dışında daha fazla istihdam sağlamak ve erdemli işler yapmak için de çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.  Dünyadaki gelir adaletsizliğinize dikkat çeken Yalçıntaş, her yıl rakamsal olarak dünya ekonomisinin daha da büyüdüğünü ancak ters orantılı olarak ise dünya coğrafyasında açlık ve yoksulluğun arttığını sözlerine ekledi. Yalçıntaş, İGİAD’ın temel felsefesini oluşturan “Helal kazancın adil bölüşümü” ilkesini işaret ederek, “Burada sormamız gereken şey şudur: Her yıl dünya ekonomisi büyüyor, daha da zenginleşiyor fakat diğer taraftan da Afrika’daki durumlar yaşanıyor. Nasıl oluyor da bu zenginlik birkaç kişinin cebine giriyor, adil bölüşülmüyor ve hala dünyada açlık ve sefalet baş gösteriyor?” dedi.

Program, onur konuğu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Düzenli’nin “Kar ve bereket” başlıklı konuşmasının ardından son buldu. 

 

İGİAD Hakkında

İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği, İGİAD 2003 yılında kurulan İGİAD, iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. İGİAD, girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkının yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlâki bir duyarlılık oluşturmayı amaçlamaktadır.

İGİAD, ahlâkî olmayan bir işi meşru kabul etmeyerek piyasa şartlarını yeniden sorgulamakta, hak eksenli bir iş hayatının inşaası için gayret sarfetmekte ve helâl kazancın adil bölüşümünü yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Öte yandan bu yolda çalışacak girişimcileri desteklemekte, onlara rehber olmayı ve model sunmayı ve bu bağlamda iş hayatını dayanışma ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır.

İGİAD, bu amaçlarını gerçekleştirmek için, iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında seminer, konferans, panel vb. eğitim programları düzenlemekte; periyodik bülten, ilgi alanındaki konularda kitap yayını (telif ve tercüme), web yayını yapmakta; yurtiçi ve yurtdışı fuar ziyaretleri, ikili ilişkileri geliştirmek üzere kurum ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirmektedir

Girişim Haber'i temsilen katıldığım bu harika iftar organizasyonu için İGİAD yetkililerine teşekkür ediyorum. İyiki katılmışım dediğim güzel bir iftar oldu. İş dünyamızda "Ahlâki değerlere sahip çıkan ve bu değerleri yaygınlaştırmaya çalışan" girişimcilerin bulunması, güç birliği için örgütlenmesi ve İTO tarafından desteklenmesi gerçekten övünç duyulacak bir durum.

 

Haberimizi iş ahlakına önem veren girişimci ve yatırımcılarımız, iş veren ve iş görenlerimiz başta olmak üzere tüm siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.129 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Sosyal Girişimcilik, İş Dünyası
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor