CYEA'da Bireylere Yatırım Yapan Girişimciler Kazandı!

Siz değerli okurlarımıza daha önce duyurusunu yaptığımız JCI Türkiye tarafından Para Dergisi işbirliği ve Türk Telekom desteği ile gerçekleştirilen Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) - Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2011 sonuçları 15 Haziran günü Point Hotel Barbaros’da düzenlenen ödül töreninde açıklandı. İşte detaylar..

Siz değerli okurlarımıza daha önce duyurusunu yaptığımız JCI Türkiye tarafından Para Dergisi işbirliği ve Türk Telekom desteği ile gerçekleştirilen Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) - Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2011 sonuçları 15 Haziran günü Point Hotel Barbaros’da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Genç girişimcilerin fark yaratan başarılarını onurlandıran ve diğer girişimcilere esin kaynağı olmalarını amaçlayan CYEA her yıl onlarca ülkeden başvuran başarılı gençleri ödüllendiriyor. Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından uluslararası platformda gerçekleştirilen yarışmanın 2011 finalistleri belirlendi. 15 Haziran, Çarşamba günü düzenlenen ödül töreninde birinciliği Bener Erkonur kazandı.

Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurucusu Bener Erkonur ülkemizde 600 binin üzerinde otizmli birey olmasına rağmen otizm alanındaki psiko-eğitsel yöntemler, spor eğitim programları ve otizm datalarının yetersizliğini görerek bu alanda çalışmaya karar vermiş. Otizmde fark yaratma fikri ile yola çıkan Erkonur 2000 yılında bir otizmli ile başlattığı çalışmalarında Nisan 2011 yılı itibariyle 82 otizmli bireye ulaşmayı başarmış. Avusturya, İspanya, İsveç, Norveç, İngiltere, İrlanda, İtalya, Fransa ve A.B.D ülkelerinden kulübe gelen otizmli aileler Sportizm programlarını Türkiye’de uyguluyorlar.

CYEA Türkiye etabının ikincisi Dilara Sekili, Young Leaders Projects’in kurucusu. Hedefi Türkiye’de vizyoner, yaratıcı ve çevresine duyarlı genç liderler geliştirmek olan Young Leaders Projects gençler için Liderlik, Kariyer, Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk alanlarında programlar hazırlıyor. Yaratıcı projeler, yaz programları, hafta sonu atölyeleri ve konferanslar ile gençlerin ileri görüşlü ve sosyal sorumluluk sahibi liderler olarak yetişmesini sağlıyor.

Kariyer Enerjim İnsan Kaynakları firması ortaklarından Burcu Atasoy da CYEA’da üçüncü olarak dünya finallerinde yer alma hakkı kazandı. Türkiye'nin ilk iş mülakat uygulama merkezi olarak açılan firma, iş arayan çalışanlar ve yeni mezun üniversite öğrencilerine iş mülakatlarına hazırlanma ve şirketlerin işe alım stratejilerini simülasyonlarla görme şansı sunuyor.

Bu yıl Türkiye’de ikincisi düzenlenen Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) – Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması jüri ekibinde iddialı isimler yer aldı. Bu yıl Türk Telekom Pazarlama İletişimi Bölüm Başkanı İsmail Beyazıt, Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, Big Chefs Kurucusu Gamze Cizreli, Ayaydın Grup Başkanı Yalçın Ayaydın, Yemeksepeti.com’un Kurucusu Nevzat Aydın, JCI Türkiye 2011 Başkanı Gülboy Güryel, Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir ve CYEA 2010 Finalisti Murat Şahin jüride görev alarak başvuruları değerlendirdi.
 
CYEA Türkiye finalistleri Kasım ayında Belçika’da yapılacak CYEA Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında:

Junior Chamber International (JCI), 115 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür. JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşumdur. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler.

ICC, UNICEF, AIESEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

Ödül alan girişimcilerimizi teberik ediyor, haberimizi tüm girişimci ve yatırımcı okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor