Sütaş'tan Bingöl'e 100 Milyon Dolarlık Tesis ve İstihdam Yatırımı

Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Sütaş, Bingöl’de büyük çaplı yatırıma hazırlanıyor. Şirketin Bingöl’de tesis kuracağını doğrulayan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu yatırımı çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti. Yatırım tamamlandığında yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacak. Ürünler ise bölge illeri ile İran ve Irak’a ihraç edilecek. İşte detaylar..

Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Sütaş, Bingöl’de büyük çaplı yatırıma hazırlanıyor. Şirketin Bingöl’de tesis kuracağını doğrulayan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu yatırımı çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti. Yatırım tamamlandığında yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacak. Ürünler ise bölge illeri ile İran ve Irak’a ihraç edilecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde huzur ve güven ortamının sağlanması, yatırımları da beraberinde getirdi. Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Sütaş, Bingöl’de 100 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor. İlk etapta 500, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bin kişiye istihdam kapısı sağlayacak entegre tesis için Sütaş yönetiminin son kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor. Kurulacak yem ve süt fabrikalarından elde edilecek ürünlerin Irak ve Suriye gibi komşu ülkeler başta olmak üzere Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilmesi planlanıyor. Yatırım için son kararın verilmesinin ardından işçilere eğitim verilmeye başlanacak. Toplamda 70-80 çiftlik kurulması planlanırken, yatırım kapsamında çevre illerden de süt toplanacak. Söz konusu yatırımın şehirde günlük 1-2 milyon liralık ticari potansiyel oluşturacağı hesaplanıyor.

Devlet Bakanı Yılmaz, önceki akşam Bingöl’de katıldığı bir toplantıda ise ekonomik ve siyasi istikrarın devam etmesine vurgu yaparak kayıp yılların unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. “Gemiyi sağlam tutmak zorundayız.” diyen Yılmaz, geminin huzur içerisinde hedefe gitmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Bu olmadan ne Elazığ, ne Bingöl’ün kalkınması mümkün değil. 90′lı yıllarda faili meçhuller gibi bu bölgelerde ne yaşandığını hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu. Bingöl Girişimci İşadamları Derneği’nin (BİNGİAD) toplantısında konuşan Yılmaz, bölgenin geleceği için huzur ve güven ortamının her fırsatta vurgulanması gerektiğini ifade ederek yatırımcının karar verirken belli şartlar aradığını dile getirdi. Tarım ve hayvancılığın dünyada kritik sektörlerden biri olduğunun altını çizen Yılmaz, büyük firmaların da bu işe girmesi gerektiğine dikkat çekti.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise siyasi ve ekonomik istikrarın yanı sıra izlenen proaktif dış politika sebebiyle Türkiye’nin itibarının üst düzeyde olduğunu söyledi. Meral, “31 yıldır yurtdışına gidiyorum. Şu ana kadar Türk işadamlarına gösterilen ilgiyi daha önce görmedim. Vizelerin kaldırılması önemli oldu. Rusya’ya geçen hafta vizesiz gittik. Rusya gibi katı devlet tedbirleri olan bir ülkede vizelerin kaldırılması dünyadaki zihniyet değişiminin göstergesidir. Türkiye’nin zihniyet devrimi tüm dünyayı etkiliyor.” dedi. BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu da yeni yatırımların artması gerektiğini ifade ederek Bingöllü zenginlere çağrıda bulundu. Batı’da hayvancılığın zenginler ve büyük holdingler tarafından yapıldığını aktaran Arifoğlu, “Bizim zenginlerimiz de bu işe el atmalılar.” diye konuştu.

Sektörle ilgili okurlarımız ve Bingöllü okurlarımız başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor