Kadın Girişimciler Satışın İnceliklerini Öğrendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından "Etkili İletişim, Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri" konulu seminer düzenlendi. Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Projeler Koordinatörü ve Eğitim Tasarımcısı Cüneyt Örkmez, ÇTso'da düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, TOSYÖV'ün eğitime verdiği öneme değinerek, "Eğitim seviyesini yükseltmenin yolu sivil toplum örgütlerinin dayanışmasından geçiyor. Bu etkinlikten bir sinerji doğacağına inanıyorum" dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından "Etkili İletişim, Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri" konulu seminer düzenlendi.

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Projeler Koordinatörü ve Eğitim Tasarımcısı Cüneyt Örkmez, ÇTso'da düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, TOSYÖV'ün eğitime verdiği öneme değinerek, "Eğitim seviyesini yükseltmenin yolu sivil toplum örgütlerinin dayanışmasından geçiyor. Bu etkinlikten bir sinerji doğacağına inanıyorum" dedi.

Pazarlama danışmanı ve eğitmen Hakan Ömer Gider de müşteriyle ilişkiler, satışı gerçekleştirme konularında bilgi verdi. Satıcıların büyük bölümünün kötünün iyisini göstererek satış yaptığını anlatan Gider, şunları kaydetti:
"Satıcılar, daha önce alınan hizmeti ya da ürünü aşağıya çekiyor ve biraz sonra yapacağı işin beğenilmesini sağlıyor. Beğeni eşiğinin aşağı çekilmesi satışçıların en çok yaptığı harekettir. İki şeyi bilmeniz gerek. Malı ya da hizmeti alacak olanın evveliyatını, yani bundan önce nasıl benzer bir ürünü, hizmeti kullandığını, bir de beklentilerinin ne olduğunu. Örneğin bekar bir kişi evlenmek için karşısındaki insanın beklentilerine göre kendini revize etmelidir. Bu belki de satışın en önemli kısmıdır. "

Gider, "Artık çok konuşan satıcı 'out' oldu. Günümüzde 'in' olan az ve öz konuşan, müşterinin ihtiyaçlarını belirleyen, ihtiyaçları müşterinin kendisinin söylemesini sağlayan satıcılardır" diye konuştu. Seminerin sonunda katılımcılara belge verildi.

Anadolu Ajansı kaynaklı haberimizi, yatırımcı, girişimci ve özellikle bayan okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 3.536 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Kadın Girişimci, Sosyal Girişimcilik, Pazarlama

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor