Ericsson Türkiye Kurduğu İnovasyon Fonu İle Yatırım Peşinde

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu, şirket olarak yeni nesil teknolojilere ve inovasyona ciddi yatırım yaptıklarını, bu kapsamda Türkiye operasyonu bünyesinde bir inovasyon fonu oluşturarak, gelecek gördükleri fikir ve şirketlere yatırım yaptıklarını söyledi. İşte detaylar..

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu, şirket olarak yeni nesil teknolojilere ve inovasyona ciddi yatırım yaptıklarını, bu kapsamda Türkiye operasyonu bünyesinde bir inovasyon fonu oluşturarak, gelecek gördükleri fikir ve şirketlere yatırım yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl Türkiye’de Bizitek adlı teknoloji şirketini bünyelerine kattıklarını hatırlatan Tohumcu, burada ciddi büyüme kaydettiklerini 110 kişilik ekibin şu sıralar 170 kişiye çıktığını, iş hacminin de bu oranda artış kaydettiğini söyledi.

‘Bulut işinde iddialıyız’

Ericsson’un cep telefonu ve telekom operatörlerine altyapı ve servis çözümleri sunduğunu ve bu alanda Türkiye pazarının lideri olduğunu belirten Özgür Tohumcu, bununla birlikte yeni alanlarda da büyüme adına ciddi yatırım yaptıklarını ifade etti.

Bunların başında ‘data center’ (veri merkezi) yatırımının geldiğini vurgulayan Tohumcu, 2011’de bu tarafta 300-400 milyon liralık yatırımın hayata geçmesini beklediklerini, Ericsson’un da inşaat dahil olmak üzere uçtan uca veri merkezi çözümü sunduğuna işaret etti. Türkiye’de başta Türk Telekom, Turkcell olmak üzere kamu bankaları ve kamu kuruluşları bu alana ciddi yatırım peşinde. Bulut bilişim olarak adlandırılan veri merkezi yatırımıyla firmalar ürün ve servislerini internete taşıyor ve buradan daha düşük maliyetle, hızlı, kesintisiz hizmet verebiliyor.

İştenHaber kaynaklı bu yatırım fonu haberimizi mobil bilişim dünyamızdaki girişimcilerimiz başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor