Genç Girişimciler Artık Anadolu'nun Her Yerinde

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Kurucu Başkanı Cefi Kamhi, Anadolu'nun her yerinde genç girişimcilerle karşılaştıklarını belirtti. Kamhi, bunda derneğin yürüttüğü faaliyetlerin önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Kurucu Başkanı Cefi Kamhi, Anadolu'nun her yerinde genç girişimcilerle karşılaştıklarını belirtti. Kamhi, bunda derneğin yürüttüğü faaliyetlerin önemli bir rolü olduğunu ifade etti. 

TÜGİAD, 25'inci senesini özel bir gece ile kutladı. Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın da katıldığı gecede, Derneğin Kurucu Başkanı ve Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi Cefi Kamhi, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a şükran plaketi verildi. Gecede aralarında Fransa, Meksika, İngiltere ve Güney Afrika'nın da yer aldığı G20 Genç Girişimcilik İttifakı üyesi derneklerin başkan ve genel sekreterleri de yer aldı. 

TÜGİAD Kurucu Başkanı ve Onursal Üyesi Cefi Kamhi, derneğin bugün Türkiye'de var olan tüm genç işadamları dernekleri için rol model olduğunu kaydederken, "25 sene önce 7 arkadaşımla bir araya gelerek derneğin kuruluş çalışmalarına başladık; sonra 17, şimdi yüzlerce üyesi olan ve ülkemizin en itibarlı genç işadamları derneği oldu. Bizlerin 25 sene önce başlattığımız girişimcilik harekatı, bugün Türkiye'deki tüm genç işadamları derneklerine model oldu. Bugün, Anadolu'nun her yerinde genç girişimcilerle karşılaşıyor ve bununla gurur duyuyoruz. " ifadelerini kullandı. Çoşkunkan: Genç işsizliğin çözümü girişimcilik TÜGİAD'ın yaş ortalamasının 35 olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, dernek üyelerinin senelik yaklaşık 30 milyar dolar olan ciroları ile ülke ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere üyelerin 56 ayrı sektörde faaliyet yürüttüğünü aktaran Coşkunkan, bunların 14 milyar doları aşan ihracat da yaptıklarını da bildirdi. 

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan genç işsizliğin halli için girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizen Coşkunkan, TÜGİAD'ın bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne işaret etti. Girişimciliğin tüm ülkede yaygınlaştırılması için şubeleşme çalışmalarını yeniden başlattıklarını belirten Coşkunkan, "Ankara ve Bursa şubelerinin ardından geçtiğimiz ay Adana, Mersin ve Hatay illerini kapsayan Çukurova şubesini açtık. Bölgeye odaklı şubeleşme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. " ifadelerini kullandı. 

Cihan kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisisne sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.767 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Destekleri, Reel Sektör
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor