Ekonomist Yılın Erkek Girişimcisi'ni Seçti

Ekonomist dergisi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen "Yılın İş İnsanları 2010" araştırmasının ödülleri sahiplerini buldu. 3000'e yakın iş insanıyla yapılan anket sonucunda çeşitli kategorilerde özdüller sahibini bulurken Endeavor girişimcisi Nevzat Aydın da "Yılın Erkek Girişimcisi" seçildi. İşte detaylar..

Ekonomist dergisi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen "Yılın İş İnsanları 2010" araştırmasının ödülleri sahiplerini buldu. 3000'e yakın iş insanıyla yapılan anket sonucunda çeşitli kategorilerde özdüller sahibini bulurken Endeavor girişimcisi Nevzat Aydın da "Yılın Erkek Girişimcisi" seçildi.

2011 yılında kuruluşunun 10. yılını kutlayan Endeavor Girişimcisi yemeksepeti.com’un fikir babası ve CEO’su Nevzat Aydın, "Yılın İş İnsanları 2010" araştırmasında “Yılın Erkek Girişimcisi” kategorisinde birinci seçilerek ödüllerine bir yenisini eklemiş bulunuyor.

"Yılın İş İnsanları" Yarışması Ödül Gecesi

Ekonomist’in kurulduğu 1991 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ve iş dünyasının büyük katılım gösterdiği Yılın İş İnsanları Ödül Töreni geçen hafta İstanbul Conrad Otel’de yapıldı. Bu yılda iş çevrelerinin büyük ilgi odağı olan törende ‘Yılın İş İnsanı’ ödülünü Ferit Şahenk aldı. ‘Yılın Profesyoneli’ ödülü Vodafone CEO’su Serpil Timuray’a verilirken, iş dünyasının üçüncü kez zirveye çıkardığı Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ‘Yılın Bürokratı’ ödülünü aldı. Girişim dalında ise Yemek Sepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ile BigSheff’in kurucusu Gamze Cizreli ödüle layık görüldü. Ümit Boyner de TÜSİAD başkanlığındaki ilk yılında Yılın Sivil Toplum Önderi ödülünü aldı. Sonuçları şubat başı nda açıklanan büyük araştırma için 3 bine yakın kişiye elektronik ortamda anket formu gönderilmiş ve sonuçlar 764 gibi yüksek bir geri dönüş ile ortaya çıkmıştı.

İşte Detaylar

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk “Yılın İş İnsanı” kategorisinde oyların yüzde 20,2′sini alarak 2010′un “En Başarılı İş İnsanı” seçildi. Şahenk’i, oyların yüzde 14,4′ünü alan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, yüzde 14,1′ini alan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu izledi.

“Yılın Bürokratı” kategorisinde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz yüzde 45,3′lük oy oranıyla birinci oldu. Yılmaz, ödülü üçüncü kez kazandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, yüzde 13,3 eşit oy oranıyla bu kategoride ikinci sırayı paylaştı.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Serpil Timuray, yüzde 23,3′lE “Yılın Profesyoneli” olurken THY Genel Müdürü Temel Kotil yüzde 20,6′lık oranla ikinci, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen yüzde 17,8 oranla üçüncü sırada yer aldı.“Yılın Erkek Girişimcisi” kategorisinde Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın oyların yüzde 21,4′ünü alarak birinci oldu. Aydın’ı, Markafoni’nin kurucusu Sina Afra ile Mustafa Küçük izledi.

BigChefs restoranlarının kurucusu Gamze Cizreli yüzde 20,8 oy oranıyla “Yılın Kadın Girişimcisi” seçilirken bu kategoride Demet Sabancı Çetindoğan ikinci, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir üçüncü oldu.

Girişim Haber olarak Nevzat Aydın'ı ve diğer ödül sahiplerini tebrik ediyor, iş hayatlarında başarılar diliyor, siz okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 8.878 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Bilişim / Teknoloji, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor