Türkiye'den Teknoloji Devi Microsoft'a Yatırım Daveti

Büyümede Avrupa Birliği ve dünyanın dev ekonomilerini geride bırakan Türkiye, yatırımcı avına çıktı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, dünya bilişim devi Microsoft’u yatırıma çağırdı. Bill Gates’in beyin takımında yer alan Microsoft’un Silikon Vadisi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Lewin ile bir araya gelen Ergün, “Bilişim Vadisi’nde sizi görmek istiyoruz.” davetinde bulundu. İşte detaylar..

Büyümede Avrupa Birliği ve dünyanın dev ekonomilerini geride bırakan Türkiye, yatırımcı avına çıktı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, dünya bilişim devi Microsoft’u yatırıma çağırdı. Bill Gates’in beyin takımında yer alan Microsoft’un Silikon Vadisi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Lewin ile bir araya gelen Ergün, “Bilişim Vadisi’nde sizi görmek istiyoruz.” davetinde bulundu.

Türkiye’nin bilişim sektöründeki firmaları barındıran yeni bir teknopark projesi olduğunu aktaran Bakan Ergün, “Bilişim Vadisi adı altında 4-5 milyon metrekarelik alanda firmalara yer tahsis edeceğiz. Buradan bilgi ve iletişim alanındaki operasyonlarını yürütmelerini, çalışmalarını buradan yapmalarını istiyoruz. Bilişim Vadisi’nde sizi de görmek isteriz. Bilişim Vadisi’nin 2011 yılı içerisinde altyapısını tamamlamayı planlıyoruz.” diye konuştu. Bilişim Vadisi’nin stratejik konumda bulunduğunu aktaran Bakan Ergün, hem denizden hem de karadan ulaşım imkânı olduğunu anlattı.

Ulaşım altyapısı ile firmalar açısından Bilişim Vadisi’nin cazip bir yerde bulunduğunu kaydeden Bakan Ergün, “Birçok firma bu avantajı görüp yer almak isteyecektir. Oradaki firmalar, teknoparklara uyguladığımız bütün teşviklerden yararlanacaklar. Belki ilave bazı teşvikler de verebiliriz. Onları da ayrıca çalışacağız. Microsoft’a ne kadar yer ayıralım? Görüştüğümüz, görüşeceğimiz firmalar da var.” değerlendirmesinde bulundu.

Silikon Vadisi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Lewin ise Bakan Ergün’ün bilgilendirmesi sonrasında “Anlattıklarınız ilgimizi çekti, mutlaka görüşelim.” diyerek talebe olumlu cevap verdi. Silikon Vadisi’nde her ay farklı ülkelerden gelen gençleri misafir ettiklerini aktaran Lewin, “Türkiye’den gelecek tekno girişimcilere de kapımız açık.” diye konuştu.

Dünya bilişim devi Microsoft’un üst yöneticilerinden Lewin ile İstanbul’da görüşen Sanayi Bakanı Ergün, Türkiye’nin teknoloji alanındaki yatırımlarına da değindi. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasının avantajına dikkat çeken Ergün, son yıllarda üniversite-sanayi işbirliğine önem verildiğini kaydetti.

Bilişim sektöründeki girişimci ve yatırımcılarımız başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.119 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor