Sıradışı Yaşam ve Girişimcilik Konferansı Gerçekleştirildi

"Bazı insanlar girişimci olarak hayatlarında sıfırdan başlamazlar. Sıfırın altında bir işe başlayan ve sıra dışı teknikler kullanarak başarılı olan girişimciler vardır. İş hayatında farklı olmayı başarabilirseniz ve bu farklığı bir ihtiyaç karşılamak için kullanabilirseniz problemlerinizi çözmüş olursunuz.

 Anamur Akdeniz Genç İşadamları ve Üreticileri Derneği(AGİAD), 'Sıradışı Yaşam ve Girişimcilik' konulu konferans düzenledi. 

Anemurıum Otel'de yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Zaman Gazetesi Yazarı Melih Arat, Türkiye’de ve dünyada sıra dışı bağlamalarla popüler olan iş adamı ve yatırımcılara örnekler verdi.

Konferansa Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kerim Çilingir, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Sefa Yapıcı ve iş adamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AGİAD Başkanı Şeref Emil, derneğin amacının iş adamları arasında paylaşma kültürünü geliştirmek, Türk ve yabancı iş adamları arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

'Sıradışı Yaşam ve Girişimcilik' konusunda konuşan Melih Arat ise şunları söyledi: "Bazı insanlar girişimci olarak hayatlarında sıfırdan başlamazlar. Sıfırın altında bir işe başlayan ve sıra dışı teknikler kullanarak başarılı olan girişimciler vardır. İş hayatında farklı olmayı başarabilirseniz ve bu farklığı bir ihtiyaç karşılamak için kullanabilirseniz problemlerinizi çözmüş olursunuz. İş adamları olarak bol bol seyahat etmeniz, gözlerinizi dört açıp imkanları ve fırsatları kollamanız gerekir. Oturduğumuz yerden hayal de kurulmaz girişimci de olunmaz. Satış müdürü eğer 365 günün 100 gününü ofis ve çevresinde geçiriyorsa başarısızdır, aynı şey iş adamları için de geçerlidir. Gezeceksin, göreceksin, ufkunu açacaksın. Üretim için başka taraflara hareket etmemiz, iş yaptığımız piyasanın olduğu yere gitmemiz gerekir. Rutin alışkanlıklar dışına çıkılması önemli."

Cihan kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.987 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor