Kobiler İçin "II. Uluslararası Girişimcilik Kongresi" İzmir'de!

KOBİLER “II. Uluslararası Girişimcilik Kongresi”nde "Sürdürülebilirlik" ana teması ile 27–28–29 Nisan 2011 tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesinde bir araya geliyor. Küreselleşme ve hızlı değişen piyasa koşulları içerisinde sürdürülebilirliğin KOBİ’ler için önemi göz önüne alinarak; kongrede “Sürdürülebilirlik” ve ‘KOBİ’ler’ farklı boyutlarıyla tartışılacak ve KOBİ'lerin sürdürülebilirlik konusunda karşılaştıkları ortak sorunların, farklı kesimlerin katılım ve katkılarıyla, çözümü için fırsat yaratılacaktır. İşte detaylar..

Kobiler için düzenlenen “II. Uluslararası Girişimcilik Kongresi”nde "Sürdürülebilirlik" ana teması ile 27–28–29 Nisan 2011 tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesinde bir araya geliyor.

Küreselleşme ve hızlı değişen piyasa koşulları içerisinde sürdürülebilirliğin KOBİ’ler için önemi göz önüne alinarak; kongrede “Sürdürülebilirlik”  ve ‘KOBİ’ler’ farklı boyutlarıyla tartışılacak ve KOBİ'lerin sürdürülebilirlik konusunda karşılaştıkları ortak sorunların, farklı kesimlerin katılım ve katkılarıyla, çözümü için fırsat yaratılacaktır.

Kongre kapsamında; akademik ve iş dünyasından profesyonellerin bildirilerinin ve örnek olayların sunulacağı oturumlar ile özel sektör, kamu sektörü temsilcileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenler bir araya getirilecektir.

Konular

  • KOBİ’lerde Kurumsallaşma
  • KOBİ’lerde Sürdürülebilirlik Ve Kayıt Dışı Ekonomi Ve Etik
  • KOBİ’lerde Sürdürülebilirlik ve Küreselleşme
  • KOBİ’lerde Sürdürülebilirlik ve Çevre
  • KOBİ’lerde Sürdürülebilirlik Ve Kriz Yönetimi Ve Bölgesel Kalkınma
  • KOBİ’lerde Sürdürülebilirlik ve İnovasyon
  • KOBİ’lerde Sürdürülebilirlik Ve Haksız Rekabetle Mücadele
  • Aile Şirketleri ve Sürdürülebilirlik ve Yönetimin Bir Sonraki Nesle Devri
  • KOBİ’ler Ve Stratejik Ortaklıklar Ve Şirket Evlilikleri
  • KOBİ’lerde Girişimcilik Becerileri
  • KOBİ’lerde Finansal Sürdürülebilirlik ve Risk Yönetimi

İzmir Ekonomi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alev KATRİNLİ “II. Uluslar arası Girişimcilik Kongresi”ni düzenlerken; ülkemizde ve dünyada ekonominin yapı taşlarından olan KOBI’lerin gelişimi için ortak proje üretimi sağlamayı, ortak sorunları tespit etmeyi ve çözüm önerileri geliştirmeyi, değişik illerde faaliyet gösteren sektörler arasında entegrasyonunu ve ortak iş olanaklarını sağlamayı amaç edindik.

Kongre programını da bu yapı üzerine kurduk. KOBI’ler için önemli olduğuna inandığımız ana başlıkları belirleyip bu konuda bilgi paylaşımında bulunabilecek pek çok uzmanı ve akademisyeni konuk ediyoruz. Ayrıca KOBI’lerin finansal sürdürülebilirliği için önemli olan hibe ve teşvikler ile ilgili özel bir oturumu programa aldık. Bu oturum da KOSGEB, TUBITAK, AB, kalkınma Ajansı teşvikleri ve hibeleri, nasıl müracaat edilebileceği anlatılacak. Ayrıca, programda İstanbul, Ankara, Aydın, Adana, Kazakistan, Fethiye, Denizli gibi illerden başarılı KOBİ örnekleri yer almaktadır. Ayrıca OSTİM, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu, KOSGEB, TOSYÖV ve JCI yöneticileri de kongreye katılmaktadırlar. Kongrenin creative uygulamaları, program planlaması ve PR çalışmaları NO:ONE tarafından yürütülmektedir.

KOSGEB, TOSYÖV, PERYÖN Ege Şubesi, TURKONFED, IRD – İzmir Reklamcılar Derneği tarafından da desteklenen II. Uluslararası Girişimcilik Kongresi’nin sponsoru  Heraeus Tokmak A.Ş.,  PR ve İletişim Sponsoru NO:ONE, Basın Sponsoru Hürriyet gazetesi, internet sponsoru Kariyer.net’dir. Kongre medya takibi Medya Takip Merkezi tarafından yapılacaktır.  Titizlikle hazırlanan kongrenin KOBİ’ler açısından önemli bir katkı sağlayacağı gibi aynı zamanda şehrimizin ekonomisine de yararlı olacağı görüşündeyiz.” dedi.

II. Uluslararası Girişimcilik Kongresi 'nin programı ve diğer tüm detayları için http://ent-conf.ieu.edu.tr adresini inceleyebilirsiniz. İzmir ve çevresindeki kobilerimiz başta olmak üzere, tüm kobilerimizin ve okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.075 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor