Nişantaşı MYO'dan 800 Kişiye Eğitim ve Girişim Desteği

Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu (MYO), İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Projesi dâhilinde 800 kişiye eğitim veriyor. Kurum, eğitimlerin ardından sertifika almayı hak edenlere de 27.000 TL Girişimcilik Desteği verilmesine aracılık ediyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 18 Nisan itibari ile başlıyor. 60 saatlik eğitimin Nişantaşı MYO'da 5 haftada tamamlanması bekleniyor. Sonrasında sertifika alabilenlerin geliştirdikleri projelerini KOSGEB'e sunmalarına imkân tanınıyor.

Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu (MYO), İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Projesi dâhilinde 800 kişiye eğitim veriyor. Kurum, eğitimlerin ardından sertifika almayı hak edenlere de 27.000 TL Girişimcilik Desteği verilmesine aracılık ediyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 18 Nisan itibari ile başlıyor. 60 saatlik eğitimin Nişantaşı MYO'da 5 haftada tamamlanması bekleniyor. Sonrasında sertifika alabilenlerin geliştirdikleri projelerini KOSGEB'e sunmalarına imkân tanınıyor.

Projelerin onaylanmasının ardından verilecek 27.000 TL Yeni Girişimcilik Desteği geri ödemesiz olacak. Bunun yanında Nişantaşı Yaşam Boyu Eğitim Akademisi'nin tertip ettiği Mesleki Sertifika Programları açılarak, katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecek. Ayrıca eğitim verilecek her sertifika programı için kursiyerlerin Mesleki İngilizce ve Teknoloji Dersleri takviyesiyle de seçmiş oldukları bölüm ile ilgili tam donanımlı hale gelmeleri mümkün kılınacak.

Programın ardından verilecek sertifikalar şöyle: 

o İngilizce Sertifika Programı:

1) Kpds

2) Toefl

3) Business English.

o Moda Tasarım Sertifika Programı:

1) Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı

2) Modelistlik.

o Estetisyenlik ve Güzellik Sertifika Programı:

1) Estetisyenlik ve Profesyonel Makyaj

2) Kalıcı Makyaj

3) Masör-Masöz

KOSGEB'in verdiği Yeni Girişimcilik Desteği'nden yararlanabilmek için Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılacak kişilerin işsiz olmaları, 18 yaşını doldurmaları, bir iş fikirlerinin olması ve İŞKUR'a kayıt yaptırmaları gerekiyor. Eğitimlerde yer alanların MYO'da verilen eğitimi başarı ile tamamlayarak sertifikalarını almaları öngörülüyor. Projeleri doğrultusunda işletmelerini kurarak, belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Birimine başvurularını yapmaları şart koşuluyor.

Nişantaşı MYO katılımcılara girişimcilik eğitimi vermekle yetinmiyor, KOSGEB destekleri konusunda uzman kadrosu ile projelerinin iş planını hazırlayarak KOSGEB ile tanıştırıyor.

Cihan kaynaklı haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 5.541 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

Arda
Arda
Merhaba,

Meslek Yüksek Okullarınında böyle katkılarda bulunması beni sevindirdi.

Haber için teşekkürler.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor