Türkiye'nin Girişimcilik Projesi AB'de Finale Kaldı

Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerine aktif olarak katılan KOSGEB’in çabaları sonucunda dahil olunan Avrupa Girişimcilik Ödülü’ne Türkiye adına gönderilen Düzce Üniversitesi tarafından sunulan “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi finale kaldı.

Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerine aktif olarak katılan KOSGEB’in çabaları sonucunda dahil olunan Avrupa Girişimcilik Ödülü’ne Türkiye adına gönderilen Düzce Üniversitesi tarafından sunulan “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi finale kaldı.

Girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katıldığı yarışma 5 kategoride gerçekleştirilmektedir. KOSGEB, ülkemizden 2 adayı belirleyerek komisyona bildirmiş olup; adayların başvuru formları 9 Aralık 2010 tarihinde komisyona gönderildi. AB’deki değerlendirme süreci sonrasında, Komisyondan alınan yazıda, Düzce Üniversitesi tarafından sunulan projenin finale kaldığı bilgisi verilmiştir.

24 AB ülkesi ile birlikte Hırvatistan, İzlanda, Norveç ve Türkiye’nin de katıldığı 2011 yılı Avrupa Girişimcilik Ödülü için bu ülkelerden 399 proje yarıştı. Her ülkeden 2 aday olmak üzere 54 aday Komisyon'a gönderildi. KOSGEB İdaresi Başkanlığı tarafından seçilerek ülkemiz adına, Düzce Üniversitesinin “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” adlı projesinin de içinde bulunduğu 12 aday finale kaldı.

Düzce Üniversitesinin “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi, Yığılca’nın sosyo ekonomik kalkınmasında arıcılığın ve bal üretim ormanlarının etkili bir şekilde değerlendirilmesini hedefliyor. Proje ile Yığılca’da bilinçli arıcı sayısının arttırılması, arıcılığa yeni başlayacak olanların eğitilmesi, genç işsizlerin, ev kadınlarının ve bedensel özürlülerin arıcılığa teşvik edilmesi, Yığılca’da üretim kapasitesini arttırmaya yönelik Bal Üretim Ormanlarının kurulması ve arıcılığın Yığılca’nın hem sosyal, hem de ekonomik kalkınmasında etkili bir faaliyet haline dönüştürülmesi planlanıyor.

Proje kapsamında; Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen sertifikalı ana arı üretim kursunda başarılı olan 27 kişi, ana arı üretim sertifikası alırken; Yığılcalı 13 kadın girişimcinin arıcılığa başlaması ve İŞKUR aracılığı ile Yığılca köylerinde ikamet eden 20 kişiye istihdam olanağı sağlanmıştır. Toplam 255 hektarlık alan bal üretim ormanı için ayrılırken; şu ana kadar 65 hektarın uygulaması tamamlanmıştır. Geri kalan arazilerin ise ağaçlandırılması devam etmektedir.

2011 Avrupa Girişimcilik Ödül töreni 24-25 Mayıs 2011 tarihlerinde Budapeşte’de gerçekleştirilecektir.

Kosgeb kaynaklı haberimizi, yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 3.627 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yarışma
« Önceki Haber

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor