Girişimciliğin Olmazsa Olmazı Kadınlarda Var

TÜRKİYE'de kullanılamayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiğini belirten Genç Girişim ve Yönetişim Birliği(GGYB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özbek, girişimciliğin gerektirdiği dayanıklılık ve duygusal zekanın kadınlarda bulunduğunu söyledi.

Girişimciliğin gerektirdiği dayanıklılık ve duygusal zekanın kadınlarda bulunduğunu söyleyen GGYB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özbek, “Kadın girişimci sayısının artışıyla ülke ekonomisi daha yükseklere taşınacak” dedi.

TÜRKİYE'de kullanılamayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiğini belirten Genç Girişim ve Yönetişim Birliği(GGYB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özbek, girişimciliğin gerektirdiği dayanıklılık ve duygusal zekanın kadınlarda bulunduğunu söyledi. 

Kadın girişimci sayısının artışıyla ülke ekonomisinin daha yükseklere taşınacağının altını çizen Özbek, “Kadınlar istihdama daha fazla katılmalı. Tüketici konumundan çıkıp üretim yapmaya başlamalı. Verilecek desteklerle kadınların girişim gücü ortaya çıkarılmalı” dedi.

Gelişmekte olan ülkelerde kadın girişimciliğinin, ülke kalkınması için çok önemli olduğunu vurgulayan Özbek, kadınların üretim hayatına katılmaları için destekleyici politikaların geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Evde üretim yapan kadınların da ülke ekonomisine katkı sağlaması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Özbek, “Kırılgan bir yapıya sahip olan Türkiye ekonomisini canlı tutmak gerekiyor. Son zamanlarda yakalanan istikrarlı gelişimin devamlılığının sağlanması için ev kadınlarının da istihdama katılması gerekiyor” diye konuştu.

Eğitim Yetersiz Aileler Tepkili

Türkiye'de 1 milyon 200 bin erkek girişimciye karşılık 80 bin kadın girişimci olduğunu hatırlatan Özbek, kadın girişimcilere verilen desteklerin münferit kaldığının altını çizdi. Türkiye'de yapılan araştırmalarda kadın girişimciler ile ilgili olarak ortaya çıkan sonuçlara da değinen Özbek, şöyle devam etti: 

“Kadın girişimcilerle ilgili yapılan araştırmalar birçok gerçeği gözler önüne seriyor. Bu araştırmalardan çıkan ortak sorunların başında, eğitimlerin yetersizliği, aile tepkileri, sosyal ve kültürel ortamda kadın rollerinin kalıplaşmış olması, finans bulma güçlüğü ve güvenilirlik sağlamak için kadınların erkeklere oranla daha fazla çaba gösterme gerekliliği geliyor. Kadın girişimciliğini desteklemek üzere yürütülen çalışmalar, eğitim programları, sivil toplum çalışmaları, bazı kurum, kuruluş ve özel bankaların kadın girişimciyi hedefleyen kredi paketleriyle sınırlı kaldı. Bu gibi destekler daha sonuç odaklı çalışılarak büyük bir artıya dönüştürülebilir, kamu-özel sektör işbirliği geliştirilebilir.”

Hurriyet kaynaklı haberimizi Kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.885 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Sonraki Haber »

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor