Genç Girişimci Meyveyi Bardağa Doldurdu

Son yıllarda dünyada hakim olan sağlıklı yaşam ve ayaküstü yemek girişimcilere de ilham kaynağı oluyor. Artık girişimciler için işin bu iki trende uygun olması çok önemli. 24 yaşındaki Süleyman Ereke de bu girişimcilerden biri. "Bi' Bardak Meyve" konseptini geliştiren Ereke, Maslak bölgesindeki iş yerlerine kahvaltılık ve atıştırmalık meyve karışımları sunuyor.

İstanbul'da özellikle plazaların olduğu bölgede hizmet veren 'Bi'Bardak Meyve, sağlıklı beslenmek isteyen çalışanlardan büyük ilgi görüyor

Son yıllarda dünyada hakim olan sağlıklı yaşam ve ayaküstü yemek girişimcilere de ilham kaynağı oluyor. Artık girişimciler için işin bu iki trende uygun olması çok önemli. 24 yaşındaki Süleyman Ereke de bu girişimcilerden biri. "Bi' Bardak Meyve" konseptini geliştiren Ereke, Maslak bölgesindeki iş yerlerine kahvaltılık ve atıştırmalık meyve karışımları sunuyor. Plazaların yoğun olduğu bu bölgede, öğle yemekleri haricinde ofis dışına çıkamayan çalışanların ara öğünler için meyve bulamamaktan yakındıklarını fark eden girişimci, 11 çeşit meyve kokteylini internet ve telefon üzerinden sipariş alarak tüketicilerin ayağına götürüyor. Bardakta mısır, bardakta makarna, bardakta mantı gibi ürünlerden sonra bardakta taze meyve konseptini ilk kez uygulayan Ereke "Plaza çalışanları bu bölgede taze meyve bulamıyordu. Evden getirilen meyveler de gün içinde özelliğini kaybediyordu. Bundan yola çıkarak bu işi geliştirdim. Özellikle çalışan bayanların bardakta meyveye ilgisi yoğun" diyor. 

 100 bin liraya kurdu 

'Bir bardak meyve' konseptinin 15 Mayıs'ta hayata geçtiğini belirten Ereke 100 bin liralık bir sermaye ile Maslak'ta bir imalathane açarak işe başladığını ve burada ürünleri hazırlayıp sipariş verilen yere servis ettiklerini anlatıyor. "Şu anda günde ortalama 200 bardak satıyoruz. Aylık ciromuz yaklaşık 30 bin TL. Siparişleri internet üzerinden ya da telefonla alıyoruz ve istenilen adrese teslim ediyoruz. Mekanımızda oturma yeri yok" diyen Ereke, satışların 14.00 - 17.00 saatleri arasında yoğun olduğunu söylüyor. Ürünleri "atıştırmalık" ve "kahvaltılık" başlıkları altında sunan şirketin menüsünde 'beyaz peynirli, yoğurtlu ve taze meyveli kahvaltılık' seçeneği de var.

11 çeşit meyve kokteyli 

"Bi'Bardak Meyve'nin ürün portföyünde 11 çeşit meyve bardağı mevcut. Bunlar arasında; muz, çilek, kivi, bal ve ceviz karışımından oluşan "enerji" isimli meyve bardağı en çok tercih edilen ürün. Onu; çilek, ananas, yoğurt ve granola karışımından oluşan "Günaydın" isimli bardak takip ediyor. Ortalama 300 gram olarak sunulan ürünlerin fiyatı 6.5-; 7.25 TL arasında değişiyor. Ereke "Meyvelerimiz gece halden günlük olarak temin ediliyor. Dolayısıyla taze oluyor. Meyveler vitaminleri kaçmasın diye sipariş verilince kesilip hazır hale getiriliyor. Günlük, taptaze meyveler kullanılıyor" diyor.

Bayilerini arıyor!

Ereke'nin ofislerde çalışanlara yönelik hizmete soktuğu 'www.bibardakmeyve.com', Maslak'tan sonra hizmet ağını Etiler-Levent, Mecidiyeköy-Şişli ve Beşiktaş-Fulya bölgeleriyle genişletme kararı aldı. Yaptıkları işe geleceğin fastfood'u gözüyle bakıldığını anlatan Süleyman Ereke, "Taze, günlük meyvelerimiz ve usta şeflerimizin soslarıyla Türkiye'de kendi yarattığımız sektörün tek markası olduk. Şimdi büyüme yolunda ikinci aşamaya geldik" diye konuştu. Süleyman Ereke, paket servis modeliyle ilerleyecek sistemin toplam maliyetinin ortalama 55 - 60 bin lirayı bulacağını belirtirken, girişimcilerin ilgisini beklediklerini de ifade etti.

Üniversite hocalarıyla oturup menü yaptı

Kuruluş aşamasında üniversitelerdeki gastronomi hocalarıyla birlikte meyve karışımları oluşturduklarını ifade eden Ereke, "Hangi meyvelerin yan yana gelip daha fazla vitamin, enerji ve ağız tadı sağlayacağını planladık. Mevsim değiştikçe mönülerimizi de değiştiriyoruz" diye konuştu. Süleyman Ereke, hocaların yardımıyla. sos oluşturmaya ağırlık verdiklerini belirterek, sağlıksız krem şantili soslar yerine kalp ve damar sağlığını koruyucu bitter çikolatalı, ballı, vanilyalı soslar oluşturduklarını kaydetti.

Eylem AKTAY'ın kaleme aldığı haberimizi girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz. Girişim Haber olarak genç girişimci Süleyman Ereke'ye başarılarının devamını diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 7.302 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor