Üniversiteli Girişimciler İş Dünyasına Kazandırılacak

Çorum'da üniversitesi öğrencilerinin iş dünyasına kazandırılması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Hitit Üniversitesi tarafından hazırlanan "Üniversitelilerin Girişimciliklerinin ve İstihdam Edebilirliklerinin Desteklenmesi (ÜGİSED)" projesi tanıtıldı.

Çorum'da üniversitesi öğrencilerinin iş dünyasına kazandırılması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Hitit Üniversitesi tarafından hazırlanan "Üniversitelilerin Girişimciliklerinin ve İstihdam Edebilirliklerinin Desteklenmesi (ÜGİSED)" projesi tanıtıldı.

Gençlerin işgücü piyasasına katılımlarını teşvik ederek istihdam edilebilirliklerini ve girişimciliklerini artırmak üzere etkili aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirme ve uygulama kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği proje ile TSO ve Hitit Üniversitesi'nin güçlerini birleştirerek iş kurmak isteyen, iş arayan, motivasyon eksikliği bulunan gençlerin meslek ve kariyer konusunda rehberlik, danışmanlık, eğitim ve seminerler yoluyla desteklenmesi ve okul hayatından iş hayatına geçişlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. 

Proje kapsamında ayrıca rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak üzere TSO'da bir rehberlik merkezi, Hitit Üniversitesi bünyesinde ise bir iş kulübü oluşturulacak. Proje kapsamında iş kurmak isteyen girişimci adaylarına iş fikri analizi, iş planı hazırlama gibi danışmanlık ve rehberlik eğitimleri verilecek. 

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, projenin amacının üniversite öğrencilerinin iş dünyasına kazandırmak olduğunu söyledi. ÜGİSED projesi ile üniversite öğrencilerinin bir taraftan motivasyonlarının yükseltilirken, diğer taraftan iş dünyasının beklentilerini gençlere aktaracaklarını dile getiren Başaranhıncal, bunu gerçekleştirebilmek için iş, sanat ve spor dünyasının önde gelen isimlerini gençlerle buluşturacaklarını belirtti. Başaranhıncal, üniversite öğrencilerinin gerek Türkiye'de, gerekse Çorum'da iş dünyasına kazandırılması için hazırlanan projeye imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ise, eğitim-öğretim süresince öğrenci kulüplerinin kariyer günleri gibi çeşitli aktivitelerinin bulunduğuna işaret ederek, ancak öğrencilerin aklında bir an önce okulu bitirmek gibi bir hedef olduğu için bu tür etkinliklere fazla zaman ayıramadıklarına dikkat çekti. ÜGİSED projesinin göz ardı edilemeyecek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kılıçkaplan, gerek eğitim gören, gerekse mezun olan öğrencilerin hayata hazırlanması noktasında projenin etkili olacağını kaydetti. 

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Direktör Yardımcısı Serap Gültekin ise, gelişmiş ülkelere kıyaslama yapıldığında genç ve aktif nüfusuna rağmen, Türkiye'de girişimciliğin istenilen seviyede olmadığının altını çizdi. Türkiye'nin girişimcilik konusunda sahip olduğu cevheri yeterince değerlendiremediğine vurgu yapan Gültekin, "Girişime destek, gelişime destek demektir. Nüfusumuzun yarısı 18 yaş altında. Çok aktif, dinamik bir nüfusa sahibiz, ancak bu nüfus girişimcilikte yeterince kullanılamıyor" dedi.

"Üniversitelilerin Girişimciliklerinin ve İstihdam Edebilirliklerinin Desteklenmesi" projesinin gençlerimiz için yararlı olacağına inanıyoruz. Projenin örnek olacağına Çorumla sınırlı kalmayacağına inanıyor ve Medya73 kaynaklı haberimizi Çorum da bulunan üniversiteli gençlerimiz başta olmak üzere girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz. 

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.678 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor